Mehmet Ali Kaba
Megapat
Daha fazla
Bence power limiti kısmalarının sebebi fark ettiysen kartta 6 pin güç girişi var. Diğer kartlarda 8 pin. Bundan dolayı sınırlandırma getirdiklerini düşünüyorum.Evet bugün ceseratimi toplayıp tekrar BIOS yazdım ve artık power limit arttırabiliyorum ayrıca voltaj ayarı daha genişledi ve daha stabil oldu kart, acaba Asus özellikle BIOS'u değiştirmiş olabilir mi ?
Dostum sana bir sorum olacak. Ekran kartlarımız aynı ve OC yaptın sanırım. OC sırasında kaç derece alıyorsun ? Eğer 68 ve üstü derece alıyorsan herhangi bir sorunla karşılaşıyor musun? Ben yaşıyorum şahsen. 68 derece ve üstünü geçince ekran kartı GPU Mhz.'i düşüyor en al tabana kadar yani 300 MHz.' e tabi o sırada oyun aşırı kasıyor. Ve ekran kartını soğumuş oluyor o sırada. Gene 70 derece civarı olunca gene aynı şey. Bundan dolayı fanların hızlarını bayağı arttırmam gerekiyor. Acaba ekran kartımın güç beslemeleri aşırı mı ısınıyor ? Sorun nedir sizce?Evet bugün ceseratimi toplayıp tekrar BIOS yazdım ve artık power limit arttırabiliyorum ayrıca voltaj ayarı daha genişledi ve daha stabil oldu kart, acaba Asus özellikle BIOS'u değiştirmiş olabilir mi ?
Dostum sana bir sorum olacak. Ekran kartlarımız aynı ve OC yaptın sanırım. OC sırasında kaç derece alıyorsun ? Eğer 68 ve üstü derece alıyorsan herhangi bir sorunla karşılaşıyor musun? Ben yaşıyorum şahsen. 68 derece ve üstünü geçince ekran kartı GPU Mhz.'i düşüyor en al tabana kadar yani 300 MHz.' e tabi o sırada oyun aşırı kasıyor. Ve ekran kartını soğumuş oluyor o sırada. Gene 70 derece civarı olunca gene aynı şey. Bundan dolayı fanların hızlarını bayağı arttırmam gerekiyor. Acaba ekran kartımın güç beslemeleri aşırı mı ısınıyor ? Sorun nedir sizce?
Harbiden beraber mi servise gitsekİnanırmısın tam bu konu hakkında sana danışacaktım, aynı şekilde 70 dereceye ulaşınca mhz düşüyor temp limit 90 olmasına rağmen bu problemle karşılaşıyorum servis yolu gözüküyor gibi duruyor ama hadi hayırlısı.
Fan profil ayarlarım bu şekilde, ayrıca throttling olmasın diye 2100 RPM çalışıyor ve sesli oluyor haliyle, diğer yabancı kaynaklardan gördüğüm kadarıyla kimse ASUS'un RX serisinden memnun değil ve bizim gibi throttling yaşayan var, keşke MSI alsaydım diye içimden geçmiyor :/
Eki Görüntüle 232873
Aynen öyle bende de fan ayarları neredeyse aldım. Bende msi ile arasında kaldım dedim. Asus iyidir asusu daha önce kullanmışlığım var falan derken pişman da oldum.İnanırmısın tam bu konu hakkında sana danışacaktım, aynı şekilde 70 dereceye ulaşınca mhz düşüyor temp limit 90 olmasına rağmen bu problemle karşılaşıyorum servis yolu gözüküyor gibi duruyor ama hadi hayırlısı.
Fan profil ayarlarım bu şekilde, ayrıca throttling olmasın diye 2100 RPM çalışıyor ve sesli oluyor haliyle, diğer yabancı kaynaklardan gördüğüm kadarıyla kimse ASUS'un RX serisinden memnun değil ve bizim gibi throttling yaşayan var, keşke MSI alsaydım diye içimden geçmiyor :/
Eki Görüntüle 232873
Harbiden beraber mi servise gitsekya da bunla alakalı yeni konu mu açsak? Ne yapalım çünkü kötü bir sorun açıkçası.
Nereden aldınız ve verme sebebinizi nasıl yapacaksınız? Bende aynı şekilde sebebiyle atarım.İşin kötü yanı 2 sene sonunda zar zor aldığım kart bu şekilde problem çıkartınca uyuz oluyorum, 1 hafta sonra göndereceğim büyük ihtimal.
Nereden aldınız ve verme sebebinizi nasıl yapacaksınız? Bende aynı şekilde sebebiyle atarım.
Bende vatan bilgisayardan aldım. Topkapı şubesinden mi ? Birde throttling nedir?Ben Vatan Bilgisayar'dan aldım servis sebebinde coil whine ve throttling olarak vermeyi planlıyorum.
Bende vatan bilgisayardan aldım. Topkapı şubesinden mi ? Birde throttling nedir?
Yani bizdeki olay kısaca. Tamamdır bende o zaman yarın götürürüm ekran kartımı servise. Şimdi bir kaç kanıt çıkartiyim ki geçen ki gibi geri yollamasınlar. Ben bundan önce de yollamıştım bana aynı şekilde geri göndermişlerdi. Sizde götürdüğünüzde ve geri aldığınızda sonuçları burada paylaşınız.Sakarya/Adapazarı şubesi, throttling denilen olay kartın mhz düşürmesi.