RX 470 Ryzen 5 3500 sistemde oyun oynarken ekran rengarenk oldu

Tekir

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken sistemim bir anda rengarenk görüntü vermeye başladı. Kapatıp başka oyuna bakınca onda da daha oyuna girmeden dondu. Sistemi yeni dizdim 3-4 gündür sorunsuz kullanıyordum. Neden kaynaklı olabilir? Az sonra Driver'i sıfırdan kurup C++ dosyalarını kontrol edeceğim.
RX 470 4 GB ASUS ROG STRIX.
Ryzen 5 3500.
B450M S2H.
PNY XLR-8 2x8 3200MHz RAM.
980GB Kingston SSD.

Son durum bu şimdi dediklerimi yapıyorum

.

Ddu ile driver kaldırıyorum ancak Windows otomatik driver yüklüyor. Driver yüklenince de rengarenk veya yanma sönme oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum artık.

Bu hatalar var.

@longwayy

Dosya Ekleri

• IMG20230630172556.jpg
    IMG20230630172556.jpg
    151,9 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG20230630191738.jpg
    IMG20230630191738.jpg
    337,5 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG20230630191815.jpg
    IMG20230630191815.jpg
    279,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
DDU ile kaldirdaktan sonra surucuyu manuel olarak kurmayi dener misin? Update'in oto. kurmasini engellemek icin ethernet kablosunu cekebilirsin/Wi-Fi adaptorunu cikarabilirsin.

DDU ile kaldirdaktan sonra surucuyu manuel olarak kurmayi dener misin? Update'in oto. Kurmasini engellemek icin Ethernet kablosunu cekebilirsin/Wi-Fi adaptorunu cikarabilirsin.

Çıkartıyorum ancak tekrardan kuruyor. Yeni driverı zaten manuel kuruyorum.

Güvenli modda başlatıp öyle WHQL driver'ı kurmayı denedin mi?
Denemediysen bence bir de bu yolu dene istersen.
Denedim hocam defalarca hemde. Gerçekten aklımı yitireceğim artık.

Bu dediklerim oyunun ortasında bir anda olmaya başladı ve bir daha herhangi bir oyuna giremedim. Acaba ekran kartına bir şey mi oldu bilmiyorum. Zaten önceki kartım da oyunun ortasında kısa devre yaparak öldü. Sistemi kuralı 3 gün oluyor.

Son düzenleme:
İlk AMD sürücünü indir bilgisayara. Şimdi İnterti komple kes. DDU ile AMD kaldır ve yeniden başlat. Sonra AMD Sürücünü yükle yeniden başlat. İnterti kesinlikle takma, oyunlarda dene.
Devam ederse ekran kartında yüksek ihtimal donanımsal sorun var demektir.

İlk AMD sürücünü indir bilgisayara. Şimdi İnterti komple kes. DDU ile AMD kaldır ve yeniden başlat. Sonra AMD Sürücünü yükle yeniden başlat. İnterti kesinlikle takma, oyunlarda dene.
Devam ederse ekran kartında yüksek ihtimal donanımsal sorun var demektir.
İlk sürücüyü el ile kurmadım veyahut ben görmeden bilgisayarcı kurdu emin değilim o sebepten ötürü. Bu dediklerim oyun ortasında bir anda oldu zaten güncelleme vs. yapmadım. Yine de bakacağım çözebilirsem buraya yazarım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı