RX 470 sistem birden kapanıyor

Labne

Megapat
Merhaba ben RX470 i5 6500 8 GB RAM kullanan biriyim. Son zamanlarda bilgisayarım oyunların autosave zamanlarında, dizi izlerken, bazı sayfaları açarken bazen ise bomboş beklerken kapanmaya başladı bu günde başıma en az 20 kere geliyor. Durum şu PC donuyor 5-6 saniye sonrasında ise monitörden görüntü gidiyor ve monitör uyku moduna geçiyor ardından 1-2 dakika sonra ise seslerde gidiyor bunun çözümü nedir? Bütün driverlerim güncel.
@Recep Baltaş

Son düzenleme:

Benim RX 590 dada aynı sorun vardı 21.8.1 sürümünden sonra düzeldi son zamanlarda PC'ye bir şey yaptın mı?

Anladım hocam. Bunun farklı sebepleri olabiliyor. HDD/SSD veya PSU kaynaklı da olabilir. Olay görüntüleyici ile de bakabilirsiniz. Bizimle de paylaşabilirsiniz. Kernel Power hataları varsa büyük ihtimalle PSU kaynaklı oluyor.

İyi de herhangi bir uygulama değil bilgisayar çöküyor onu gösterir mi? Bir de çok alışılmadık zamanlarda oluyor autosavelerde oluyor ama hepsinde olmuyor.

Evet hocam. Olay görüntüleyici gösterebilir. Yaşanan sıkıntıları kaydeder. Kontrol edebilirsiniz.

Evet hocam. Olay görüntüleyici gösterebilir. Yaşanan sıkıntıları kaydeder. Kontrol edebilirsiniz.

O zaman bir sonraki çökmesinde sizi haberdar edeceğim.

Şimdi çöktü bir sürü olay var. Minecraft isimli oyundan çıkınca çöktü bir sürü olay verdi bana aralarından hiç biri hata değil ya uyarı ya bilgiydi .

Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir.

Şimdi olay görüntüleyicisinin uygulama değil sistem kısmına baktığımda PC'yi yeniden başlattığım zamanda bunun yazdığını fark ettim. @Yener K.
Bir veya daha çok kullanıcı modu sürücüsünde bir sorun oluştu ve ana bilgisayar işlemi sonlandırıldı. Bu durum, aygıtlara erişiminizi geçici olarak kesintiye uğratabilir.

Son düzenleme:

Oyunu vulkandaysa DirectX 12'ye alıp deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…