RX 470 sistem toplama

Merhaba, kendi laptopumu satıp bir bilgisayar toplamayı düşünüyorum forumda bir sistem gördüm aşırı hoşuma gitti.

Anakart
Ram
Depolama
İşlemci
Ekran kartı: RX 470 4 GB.
Kasa

Pekala şimdiden söyleyeyim ben hiç bilgisayar toplamadım yapılışını parçaların takılmasını falan izlemedim o yüzden bayağı cahilim sorularım şunlar:

1-Bu sistem darboğaz yapar mı ne olduğunu bilmiyorum ancak kötü bir şey galiba.
2-Başka PSU ya da fan falan almayacağım kasanın içinde olan fan ve PSU yeterli olur mu?
3-Ben kendim parçaları takamayacağım için tanıdığım bir teknik servise yaptıracağım ancak bazı videolarda gördüm adam ekran kartı kablosu kasaya bir şeye falan bağlıyor. Bu kabloları ayrı olarak mı alacağım?
4-Galiba kasa ile monitörü bağlamak için bir kablo almam(HDMI) lazım onun hangi kablo olduğunu nasıl bileceğim. Kasaya bir kablo takacağım oradan prize takacağım sonra kasa kendine güç verecek ondan sonra kasadan monitöre bağladığım kablo sayesinde monitöre ekran mı gelecek?(Çok saçma sorular biliyorum ancak hiçbir fikrim yok)
5-Kasaya ses kartı falan almama gerek var mı yoksa direkt olarak kulaklığımı taktığımda ses alabilir miyim?
6-Ethernet kartı zaten almayacağım Netmaster 401 Infinity modemim var nasıl bir kablo almalıyım ki modem ile kasaya internet bağlayabilirim.

Sorularım şu anlık bunlar çok saçma ancak ilk defa bilgisayar alacağım için böyle oldu. Yardım edecek herkese teşekkürler.

M2 desteği önemli değil ise.
Daha ucuz.

1-Yapmaz.
2-Önerdiğimi al.
3-Kabloları ayrı almayacaksın, montaj da basit kendin yaparsın.
4-İnternetten HDMI girişinin fotoğrafına bakarak nasıl olduğunu öğrenebilirsin. Montajı yaptıktan sonra güç kaynağında ki I/O tuşunu açıyorsun, sistem bir süre kendini tanıyacak ve görüntü gelecek.
5-Ses kartı takmana gerek yok, anakartın içine gömülü.
6-Ben hep Wi-fi kullandım, Ethernet kablosunun nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Ama modemin yanında gelen işini görür herhalde.

Son düzenleme:
M2 desteği önemli değil ise.
Daha ucuz.

1-Yapmaz.
2-Önerdiğimi al.
3-Kabloları ayrı almayacaksın, montaj da basit kendin yaparsın.
4-İnternetten HDMI girişinin fotoğrafına bakarak nasıl olduğunu öğrenebilirsin. Montajı yaptıktan sonra güç kaynağında ki I/O tuşunu açıyorsun, sistem bir süre kendini tanıyacak ve görüntü gelecek.
5-Ses kartı takmana gerek yok, anakartın içine gömülü.
6-Ben hep Wi-fi kullandım, Ethernet kablosunun nasıl olması gerektiğini bilmiyorum. Ama modemin yanında gelen işini görür herhalde.
Merhaba 200 lira fazla oluyor senin attığın kasa ve psu'yu alırsam.Bütçem sınırlı ancak birazda olsa aşabilirim internetten baktım daha ucuz fanlı 500w psu'lar var onları alsam olmaz mı?Vede senin attığın kasayı alırsam diğer tüm parçalar sığar değil mi ekran kartı falan?

Merhaba 200 lira fazla oluyor senin attığın kasa ve psu'yu alırsam.Bütçem sınırlı ancak birazda olsa aşabilirim internetten baktım daha ucuz fanlı 500w psu'lar var onları alsam olmaz mı?
Onları alırsan olmaz çünkü ben sana alabileceğin kaliteli minimum kasa ve PSU'yu attım.Alırsan kullanırsın fakat önermem, böyle iyi.

Onları alırsan olmaz çünkü ben sana alabileceğin kaliteli minimum kasa ve PSU'yu attım.Alırsan kullanırsın fakat önermem, böyle iyi.
Tamam,teşekkür ederim.Benim gibi hiçbir şeyden anlamayan adama bile çok yardımcı oldun.
Bu kasada vga girişi mi var yoksa hdmi mı bulamadımda.
Bir şey daha bazı kişiler anakart 2.9 ghz kadar destekliyormuş işlemcin 3.60 ghz vermez dediler doğru mu?

Son düzenleme:
1-HDMI girişini ekran kartına takacaksın, anakart ile işin yok.
2-Hayır öyle bir şey yok işlemci standart frekansında çalışır. Senin dediğin RAM için geçerli fakat düşük bütçe de önemli değil. Sorunsuzca kullanırsın.
Bir kaç video izledim.Harici ekran kartınız yok ise vga girişine takacaksınız diyor.Benim topladığım sistemde harici ekran kartı var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı