RX 470 Sistem Toplama

Akntprk

Hectopat
Daha fazla  
Şimdi bu PC içinde 1 haftadır takılıyorum ama aklımı kurcalayan sorular var.

Mesela soru 1: 8 GB 6 GB ekran kartı o kadar pahalıyken RX470 8 GB diğerlerine göre neden o kadar ucuz.

Soru 2: şu an anakart alacağım interneti sağlıklı buluyor musunuz ve PC'yi toplamaya anakarttan başlıyacağım şu an bana limiti 1000 liraya kadar sizin de beğendiğiniz bir anakart önerir misiniz?

Soru 3: O kadar PC var ki özellikleri 4 felan intel 7 işlemcili kasanın fiyatı 2 bin sadece işlemci i7 malzemesi 1500 lira yani çok farklı şeyler dönüyor yardım edin lütfen PC toplıyacağım ilk defa :D :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle mesela RX 470 8 GB vardır ve RX 480 4 GB vardır fakat 4 GB'lık daha fazla performans verir. Herşey VRAM(Ekran kartı gb) değildir önemli olan o ekran kartında kullanılan mimarı, bileşenler ve özellikleridir.

R9 380 = R9: Ekran kartı ailesine verilen genel ad.

3: Ekran kartın hangi nesile ait olduğu.

80: ekran kartı modeline verilen numara.

RX 470

Gördüğümüz gibi R9 oldu RX çünkü mimarisi, bileşenleri, özellikleri büyük ölçüde değişti.

Gelelim diğer soruna.

Yukarda anlattığım olaya benzer bu işlemci modelleri.

İ7 980 vardır ve i3 7100 vardır

Şimdi ilk olarak i3 7100 e bakacak olursak son nesil olan KABY LAKE işlemci ailesinden birisi bunuda başındaki 7 den anlıyoruz, eğer 6 olsaydı oda skylake ailesinden, 4 yada 5 olsaydı oda Haswell ailesinden olduğunu gösterir. Yeni teknolojiler yeni mimariler taşıyan bir işlemci ile ilk çıkan bir i7 işlemciyi karşılaştırmak mantıksızdır.

Misal 2007 model spor araba tercih edersin 2017 model bir binek arabamı ?

2007 model çok benzin yer, çabuk bozulur, parça kalitesi eskimişdir ve yedek parçaları bulunmaz.

Ama 2017 model alırsan az benzin yer, bozulmaz, kalitelidir, yedek parçası boldur.

Bilmem anlatabildimmi.

Bazı yanlışlarım olabilir çünkü bu sektörde yeniyim. Bunuda Sosyaldeki muhteşem arkadaşlar kızmadan düzeltirlerse sevinirim :)

Ayrıca siz bize bütçenizi söyleyin biz size beraber sistem toplarız.

dostum cevap verdiğin için öncelikle teşekkür ederim Uğraşmıssın Ben çok soru sormayuı severim sence yeni bir pc almak mı yoksa kendin mi yapmak mı Mesela 3 bin liraya aldığın bir pcyi topluyarak daha ucuza gelir yani toplama az da olsa biraz fark eder değil mi benim amacım aslında hem ekonomik açıdan hemde birazda oyun pcsi toplamak gibi birşey

@Akntprk

Hocam bana bütçenizi söyleyin. Size tek bir siteden sistem toplayacağım.

O site size kargo ile tek tek parçaları gönderecek. Siz de evde toplayacaksınız.

Tamamen güvenilir bir site ve aşırı ucuz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı