RX 470 sistemde parazit sesi

lorde

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Yeni topladığım sistem de ses ile alakalı anlayamadığım bir sorun var. Böyle parazit sesi mi dersiniz fıss cıss pıss mı dersiniz bilmiyorum ama bu tür ses geliyor hoparlörden.
Kulaklığı sona dayayınca da o ses geliyor. USB ile çalışan hoparlör taktığımda da aynı sorun oluyor , ne zaman ki jak girişini taksam , o ses değil de elektronik bir ses geliyor akım sesi gibi ya da yine parazit gibi anlamsız sesler. USB ile çalışan hoparlörün USB kısmını PC değil de başka bir kaynak Power bank ya da şarj adaptörünün başlığına takıp prize takınca, jak girişini de telefon gibi ses alabileceğim bir yere takınca bu ses gelmiyor. Ne var ki USB hoparlörden önce kullandığım 2+1 ses sistemim (fıss cıss dediğim) direkt prize takılacak kısmı takınca o sesi veriyor, jak takılı olsun olmasın önemi yok farklı yerlerde ki prizlere takarak da denedim değişmedi. USB olanın USB girişini ve jakını farklı bir yere takınca o ses gelmedi. Kulaklığı boşta sona dayayıp aldığım sesle aynı ses geliyor 2+1'den kulaklık da kısınca duymuyorum fakat 2+1'de bu ses jak takılı olmasa da kıssam da kapatsam da fiş takılı olduğu müddetçe gelmeye devam ediyor. Kısacası anlamak istediğim şey sorun masaüstü sistem ile alakalı bir şey mi yoksa prizler ile olan ya da ses sistemi+USB olan+kulaklık bu üçün de mi?
Priz falan uzak ihtimal gibi geliyor çünkü hem izmir hem denizli olmak üzere 2 farklı şehirde bu parçaları deneme fırsatı buldum uzatma kablosu falan değiştirdim ne bileyim uzak ihtimal sanmıyorum daha doğrusu prizlerle olduğunu tek geriye kalan sistem gibi geliyor eğer öyleyse onda da sorun ana kartın tümleşik ses yapısında mı yoksa bu parazite neden olan unsur diğer parçalardan mı örn. PSU gibi bilmiyorum fikirlerinizi merak ediyorum.
Sistemim:
ROG STRIX RX 470 4G.
Corsair vengance 2x8 Dual kit.
ASRock A320M-HDV r4.0.
Xigmatek X-Calibre 600W 80+Bronze.
120G Kingston SSD A400 serisi olması lazım.
James Donkey m2.SSD 512 GB.
1T HDD s. Barracuda 7200RPM.
750GB HDD s. Barracuda.
AOC 24" C24G1 144Hz 1ms

Düzenleme usb ile çalışan hoparlörün jak girişini pcmin jak giriş kısmına takıp usb güç alma girişini de powerbank e takıp bir deneyeyim dedim vee tabi ki parazit gibi bir ses gelmedi bunu da ekleyeyim her ne demek oluyorsa artık.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı