RX 470 undervolt nasıl yapılır?

onur keskin

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar RX 470 ekran kartım var son zamanlar da çok ısınıyor. Undervolt yapmak istiyorum ayarlarını bilen arkadaş var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu inceleyin.

Bu konuyu inceleyin.
Bu rehberde RX 570 Yazıyor bunu yol gösterici olarak mı attınız yoksa burdaki ayarların hepsini bende kartıma yapabilirmiyim?
Belki saçma gelebilir ama bilgisayarım da 1 yıl önce indirdiğim driveri gördüm. Öylesine bide bunu kuruyım acaba farkedicek mi dedim kurarken radeon setting seçmedim kurdum. 80-85 dereceleri gören kart şuan 70 i geçmiyor
resmen şoktayım :D
Normalde burda 80 derece olan kart 65 derece ile çalışıyor çok ilginç
Merak edip tekrar radeon setting kurdum girer girmez 76 dereceye fırladı
19.6.3 driverin da lolu 58-60 derecede oynarken 1 yıl önceki driver ile 39 derecede oynuyorum

Dosya Ekleri

• pubgtest.jpg
    pubgtest.jpg
    187,4 KB · Görüntüleme: 103
  • pubgtest2.jpg
    pubgtest2.jpg
    369,5 KB · Görüntüleme: 105
  • pubgtest4.jpg
    pubgtest4.jpg
    183,8 KB · Görüntüleme: 92
  • loltest.jpg
    loltest.jpg
    200,7 KB · Görüntüleme: 94
Son düzenleme:
Bu rehberde RX 570 Yazıyor bunu yol gösterici olarak mı attınız yoksa burdaki ayarların hepsini bende kartıma yapabilirmiyim?
Belki saçma gelebilir ama bilgisayarım da 1 yıl önce indirdiğim driveri gördüm. Öylesine bide bunu kuruyım acaba farkedicek mi dedim kurarken radeon setting seçmedim kurdum. 80-85 dereceleri gören kart şuan 70 i geçmiyor
resmen şoktayım :D
Normalde burda 80 derece olan kart 65 derece ile çalışıyor çok ilginç
Merak edip tekrar radeon setting kurdum girer girmez 76 dereceye fırladı
19.6.3 driverin da lolu 58-60 derecede oynarken 1 yıl önceki driver ile 39 derecede oynuyorum
Aynısını uygulayamazsınız. Söz konusu kart RX 470 yerine RX 570 olsa bile her kartın potansiyeli birbirinden farkı olur. Sizin kendi kartınızı keşfetmeniz lazım. Ancak durum RX 570 ile benzer. 1.150V ile çalışıyor sanırım kartınız. Bu voltajı attığım rehberdeki yöntemle düşürerek kendi stabil değerinizi bulabilirsiniz. Mesela 1150V olan değeri ilk olarak 1050 yaparsınız, baktın stabil ve ısı düşüyor, 1030V yaparsın 1000, 980 falan gidersin. Ben 980V yaptım sanki ufak droplar girmeye başladı gibime geldi tekrar yükselttim 1030V'a stabil kullanıyorum şuan.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı