RX 470 ve R5 8400F sistemde mavi ekran hatası

cankem122

Picopat
Daha fazla  
Yeni aldığım sistemi dün kurdum. 4 kere mavi ekran verdi ve neredeyse her seferinde farklı bir hata kodu gösteriyor. Özellikle bir şey yaparken değil, bir süre sonra (2-3 saat içerisinde) kendiliğinden veriyor mavi ekran hatasını.

Dump- 1-) kod: Memory_managment 1(a), process_name: cs2.exe, ımage_name: Hardware_ram.
Dump- 2-) kod: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION(3b) process_name: msedge.exe, ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump- 3-) kod: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE(139) process_name: steam.exe ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump- 4-) kod: DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133) process_name: Nvd, ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump linki: Dump Dosyaları Link
Sistem özellikleri:
  • Ryzen 5 8400F.
  • 16 GB 5200MHz RAM.
  • RX 470 ekran kartı.
  • MSI Pro A620-M
  • 500GB M.2 SSD + 256 GB SATA SSD + 500GB HDD.
  • 600+80W PSU.
Not: SATA SSD ve hard diski önceki kasamdan söküp kendim taktım.
Tam olarak neden kaynaklı olabilir?

Yeni aldığım sistemi dün kurdum. 4 kere mavi ekran verdi ve neredeyse her seferinde farklı bir hata kodu gösteriyor. Özellikle bir şey yaparken değil, bir süre sonra (2-3 saat içerisinde) kendiliğinden veriyor mavi ekran hatasını.

Dump- 1-) kod: Memory_managment 1(a), process_name: cs2.exe, ımage_name: Hardware_ram.
Dump- 2-) kod: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION(3b) process_name: msedge.exe, ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump- 3-) kod: KERNEL_SECURITY_CHECK_FAILURE(139) process_name: steam.exe ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump- 4-) kod: DPC_WATCHDOG_VIOLATION (133) process_name: Nvd, ımage_name: ntkrnlmp.exe
Dump linki: Dump Dosyaları Link
Sistem özellikleri:
  • Ryzen 5 8400F.
  • 16 GB 5200MHz RAM.
  • RX 470 ekran kartı.
  • MSI Pro A620-M
  • 500GB M.2 SSD + 256 GB SATA SSD + 500GB HDD.
  • 600+80W PSU.
Not: SATA SSD ve hard diski önceki kasamdan söküp kendim taktım.
Tam olarak neden kaynaklı olabilir?
Hocam hataların açılımı ve çözüm önerileri şeklinde bıraktım.

Dosya Ekleri

• cankem122 Dump Hataları.txt
    2 KB · Görüntüleme: 15

Technopat Haberler

Geri
Yukarı