RX 470 vs GTX 970

298842

Hectopat
Merhabalar, 2 karttan birini alacağım. İkisi de aynı fiyatta, sizce hangisini seçmem daha doğru olur. (Kısacası hangisi daha performanslı kart?). Bu arada GTX 970 4 GB, RX 470 8 GB.

GTX 970; RX 570'in performans dengi olup daha stabil çalışan sorunsuz bir karttır. Benzer fiyat bandında ikisi arasından GTX 970'i öneririm. Ama benim için DX12/Vulkan destekli oyunlar birincil önceliğim olacak diyorsanız temiz kullanılmış, elden dinamik termal yük ve stress testine tabii tutabileceğiniz, fatura ve garantisi mevcut sorunsuz bir RX 470/570 de tercih edebilirsiniz, size kalmış. Ben sırf birkaç tane oyunda 5-7 FPS daha yüksek veriyor diye her an sıkıntı yaratması muhtemel bir kart yerine oyumu Nvidia tarafından kullanırdım.

GTX 970; RX 570'in performans dengi olup daha stabil çalışan sorunsuz bir karttır. Benzer fiyat bandında ikisi arasından GTX 970'i öneririm. Ama benim için DX12/Vulkan destekli oyunlar birincil önceliğim olacak diyorsanız temiz kullanılmış, elden dinamik termal yük ve stress testine tabii tutabileceğiniz, fatura ve garantisi mevcut sorunsuz bir RX 470/570 de tercih edebilirsiniz, size kalmış. Ben sırf birkaç tane oyunda 5-7 FPS daha yüksek veriyor diye her an sıkıntı yaratması muhtemel bir kart yerine oyumu Nvidia tarafından kullanırdım.
Bende öyle düşünüyorum fakat, Youtube'daki testlerde üstünlük oyundan oyuna değişiyor ve RX 470'in 8 GB olması'da aklımı bulandırdı.

GTX 970; RX 570'in performans dengi olup daha stabil çalışan sorunsuz bir karttır. Benzer fiyat bandında ikisi arasından GTX 970'i öneririm. Ama benim için DX12/Vulkan destekli oyunlar birincil önceliğim olacak diyorsanız temiz kullanılmış, elden dinamik termal yük ve stress testine tabii tutabileceğiniz, fatura ve garantisi mevcut sorunsuz bir RX 470/570 de tercih edebilirsiniz, size kalmış. Ben sırf birkaç tane oyunda 5-7 FPS daha yüksek veriyor diye her an sıkıntı yaratması muhtemel bir kart yerine oyumu NVIDIA tarafından kullanırdım.

Arkadaş olayı zaten özetlemiş. Tamamen katılıyor ve GTX970'i almanızı öneriyorum. Arkadaşın yorumunu en iyi cevap olarak seçin bence.

@Blodiy, dediğim gibi tercih tamamen size kalmış, çevremdeki insanların elde etmiş olduğu deneyimler ve teknik inceleme raporlarına dayanarak birtakım sonuç niteliğinde çıkarımlarda bulundum. 8 GB VRAM avantajı güzel bir nicelik fakat, iş uzun süreli performans noktasına geldiği zaman RX 470/570'in bu bellek değerini efektif bir biçimde işleyebileceğini zannetmiyorum, size belki katkısı sadece doku ayarı/filtrelendirmesi yaparken ekstradan bir tık ayar daha açabilmenize katkıda bulunur, o kadar (high yerine very high gibi mesela). Bu denli yüksek VRAM'i orta-yüksek, yüksek-üst düzey sınıf kartlarından tercih edilmesinin daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. 4 GB bellek; RX470/570 ve GTX 970 için yeterli bir miktar, daha üstüyle de bu tarzdaki kartlardan aman aman bir performans artışı yakalamazsınız.

Hocam bende RX 470 Nitro + var. Bence 970 daha güçlü. Gerçi güvenilir bir site lazım. Bana 970 daha iyi gibi geliyor. Ben ihtiyaçtan dolayı aldım. Bir yıl garantili bildik yerden denk geldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı