RX 470 WattMan hatası

Burak Çiçek

Hectopat
Katılım
24 Mayıs 2015
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar 2016 senesinde almış olduğum ASUS STRIX RX470 ekran kartım aldığım günden beri WattMan hatası vermekte ve çözümünü hiçbir şekilde bulamadım. Frekansları azalttım, PSU değiştirdim, işlemci, ve anakart olmak üzere her parçamı değiştirdim ama sorunu çözemedim. DDU ile driver kaldırıp defalarca denedim her sürümü indirdim. Hiçbirinde sorun düzelmedi, çözümünü bilen varsa yazarsanız sevinirim.
Sistem; MSI MPG X570 GAMING PRO Carbon Wi-Fi, ASUS STRIX RX470 4G, Ryzen 5 3600 Kingston 16 GB 3200 RAM.

ssdsdsdsd.PNG
 
Aşağıdaki linkten sürücüyü indirin. Daha sonra DDU ile eski sürücüyü silin. PC yeniden başlarken bilgisayarın internet bağlantısını kesin. PC açıldığında internete bağlı olmasın yani. Bunun nedeni ise Windows Update kendisi yüklemesin. DDU rehberi ve sürücüyü indireceğiniz link aşağıda mevcut.

İndireceğiniz sürücü: Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 Optional (WHQL)

Sürücü: https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-400-series/radeon-rx-400-series/radeon-rx-470

Rehber: DDU ile Sürücü Kaldırma Rehberi

Denediğim bir yöntem etkisi olmuyor undervolt ile çökme sıklığını azaltabiliyorum ama yine de etkili bir çözüm değil her türlü çok rahatsız edici bir sorun.
 
Tüm parçaları değiştireceğinize (ki diğer parçalar durumu rx470'in üstüne bir ekran kartı alamayacak biri için gayet pahalı) ekran kartınızı değiştirseydiniz keşke. WHQL sürücü kurun ve 100MHz düşürüp deneyin. Olmazsa kartı almak isteyen arkadaşa satın...
 
Tüm parçaları değiştireceğinize (ki diğer parçalar durumu RX470'in üstüne bir ekran kartı alamayacak biri için gayet pahalı) ekran kartınızı değiştirseydiniz keşke. WHQL sürücü kurun ve 100MHz düşürüp deneyin. Olmazsa kartı almak isteyen arkadaşa satın...

O iş biraz karışık bilgisayarı komple yenilemek için bir planım vardı plan uzun süreli bir plandı ama işe yaramadı ekran kartı dışında tüm parçaları değiştim ama o kaldı plan bozuldu. Dediğiniz gibi undervolt tek çözüm gibi gözüküyor.
 

Geri
Yukarı