RX 470'i satıp GTX 1060 3GB almak hata mı?

Yer
İstanbul
Elimde MSI RX 470 4 GB GAMING X vardı. Bu kartı 850 TL'ye almıştım ve 1400 TL'ye sattım. Daha sonra MSI GTX 1060 3 GB OC aldım 990 TL'ye. Kalan parayla da HyperX Cloud 2 aldım. Sizce GTX 1060'ı 3 GB tercih etmem yanlış mı? Bilgisayarda çok ağır oyunlar oynamıyorum genelde PS4'ten oynarım. Yaptığım testlerde Witcher 3 yüksek ayarlarda 70 FPS, Rise of Tomb Raider Ultra ayarlarda 60 FPS verdi. Başka da çok yüksek grafikli oyun yok zaten bilgisayarda.

Sistemim:

• -Ryzen 5 1400 (3.6 OC)
  • -GTX 1060 3 GB (Önceki RX 470 4 GB)
  • -B350M Gaming PRO
  • -HyperX Fury 8 GB 2400 MHz
  • -WD 1 TB 7200 HDD
  • -Toshıba OCZ 240 GB SSD
  • -Corsair VS 600 PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Geleceğe yönelik olması için daha ucuz bir kulaklık tercih edip gtx 1060 6GB ya da rx 580 alabilirdiniz ama yine de daha güçlü bir kart almışsınız.

Bence hata değil. İkinci el bileşenden bir Dünya gelir elde et, üstüne birazcık daha iyisini al, bununda üstüne on numara kulaklık al ve hata mı yaptım de! Olacak şey değil.

Geleceğe yönelik olması için daha ucuz bir kulaklık tercih edip gtx 1060 6GB ya da rx 580 alabilirdiniz ama yine de daha güçlü bir kart almışsınız.
RX 580 stoklarda yok hocam zaten istesemde alamazdım.
Bence hata değil. İkinci el bileşenden bir Dünya gelir elde et, üstüne birazcık daha iyisini al, bununda üstüne on numara kulaklık al ve hata mı yaptım de! Olacak şey değil.
Yorumunuz için teşekkürler hocam. Aslında elimde Sony MDR-1A BT kulaklık var buna baya para bayılmıştım fakat anakartın ses çıkışı bu kulaklığa az geldi sanırım ses çok kötüydü. Ses kartı almayı düşünüyordum, ses kartına vereceğim paranın üstüne az bir miktar ekleyip HyperX Cloud 2 aldım içinde ses kartıda olduğu için Sony kulaklık eski haline döndü diyebilirim. Eskiden MacBook Air kullanıyordum ses kalitesi Sony kulaklıkla muhteşemdi. O sesi yakalayamasam bile ona yakın bir ses elde ettim Cloud 2'nin içinden çıkan ses kartı ile
Daha uygun bir kulaklık+6 gb gtx 1060 alabilirdiniz.
Dediğim gibi hocam ses kartı ihtiyacım vardı bu ihtiyacımı Cloud 2 alarak karşıladım üstüne oyun kulaklığımda olmuş oldu.

İfadeler: GCN
Aslında yaptığınız gerçekten mantıklı ancak ben olsaydım hemen gidip 6gb olanını alırdım geleceğe dönük olsun diye ama zaten 3gb olanında da sistem zorlanmıyorsa sorun yok.

İyi alışveriş olmuş, hayırlı olsun.
Teşekkürler hocam.
Aslında yaptığınız gerçekten mantıklı ancak ben olsaydım hemen gidip 6gb olanını alırdım geleceğe dönük olsun diye ama zaten 3gb olanında da sistem zorlanmıyorsa sorun yok.
Valla hocam zaten kulaklığım vardı fakat ses kartı gerekiyordu dediğim gibi. Yoksa bende direk gidip 6 GB alacaktım.

Hata etmemişsiniz bence. Zaten bilgisayardan ağır oyunlar oynamıyormuşsunuz ama ben sizin yerinizde olsam yine de rasyonel bir perspektifte değerlendirecek olursak eğer 6GB lık 1060 modelini tercih ederdim zira çok daha uzun vadeli bir kart tercih ettiğiniz karta kıyasla.

Son düzenleme:
Hata etmemişsiniz fakat 3GB VRAM ile yüksek doku paketlerini açamazsınız sadece.

Şahsen kulaklık yerine ilk olarak RAM'i 16 yapardım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…