RX 480 alınır mı?

Muse

Hectopat
Daha fazla  
Bu ekran kartı hakkında birkaç sorum olacak kullanan veya bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim öncelikle:
  1. Bu kartın PCI-E slotundan limitin üstünde enerji çektiğini bunun anakarta zarar verdiği hakkında iddialar vardı, bu sorun çözüldü mü? Çözülmediyse MSI RX 480 Gaming X modelinde de böyle bir sorun var mı?
  2. AMD ekran kartı alırken Freesync monitör de öneriyorlar benim şu anki monitörüm bunu desteklemiyor eğer alırsam görüntüde dalgalanma vs. şeyler yaşar mıyım?
  3. Güç tüketimi yüksek bir kart ben ileride Crossfire düşünüyorum. MSI H170 Gaming M3 anakart ile şu kasalardan biri ile sorunsuz bi şekilde uzun süre götürür mü? (OC düşünmüyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende RX 480 ve MSI H170 M3'lü bir sistem toparlıyacağım. Crossfire güzel olur ilerleyen zamanlarda ama üstüne 200, 300 TL daha koyarak RX 480 den daha güzel kartlar alabilirsiniz. Kasa seçimi olarak, havalandırması ve kullanılan malzemesi eğer içerinde güç kaynağı varsa +80 sertifikasına ve tek kanaldan verdiği güce bakarak karar vermeniz daha sağlıklı olur.

Benimde şöyle bir sorum var tecrübesiz olduğum için bilmiyorum. Gtx1060 ve 144hz bir monitör mü ? RX480 ve 144 yada 75 hz bir free-sync monitör mü beni memnun eder? Sonuçta gtx1060 daha üstün deniliyor genel olarak RX480 f/p kartı olarak öneriliyor.

Benimde şöyle bir sorum var tecrübesiz olduğum için bilmiyorum. Gtx1060 ve 144hz bir monitör mü ? RX480 ve 144 yada 75 hz bir free-sync monitör mü beni memnun eder? Sonuçta gtx1060 daha üstün deniliyor genel olarak RX480 f/p kartı olarak öneriliyor.
Bence her ikisi de mantıklı. Ben olsam RX 480 144 HZ FreeSync'li monitörü almak daha doğru olur.

CF düşünüyorsan peşinen 144HZ freesync monitörde düşünmelisin. Tek 480 için Freesync olmazsa olmaz değil sadece olursa iyi olur. Kartınla tam uyumlu olup monitörün tam hakkını verir diye öneriliyor. Önce tek alıp eldeki monitörle gittiği yere kadar kullanıp ne zaman ki yetmediğinde CF yapmayı düşünürsen aynı zamanda monitörüde yenilersin. Bu şekilde sistem ömrünü uzatırsın. Diğer seçenek daha güçlü RX kartlar çıktığında eldeki 480 ve monitörü satıp Freesync monitörle beraber yeni RX almak.

Rx480 daha akıcı net oyun performansı ama FPS diğerinden az olur. 1060'da sadece fazla FPS ile tatmin olursun. AMD 480 Fresync deneyimin Nvdia karşılığı Gsync 1070/1080'dir. Yani neredeyse 2 misli masraftır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı