RX 480 Crossfire vs GTX 1070

Oyundelisi1221

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Şu anda acayip kararsızım ve sizlere danışmak istedim. Belirli bir bütçem var ve bu bütçe de işlemciden kısıp 1070 koyabiliyorum, işlemciyi arttırıp 480 koyabiliyorum. Sizce 1070 almalı mıyım yoksa 480 alıp sonradan bir 480 daha mı eklemeliyim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi kısmaktan kastınız nedir? GTX 1070 yada GTX 1080 alırsanız hangi işlemci ile kullanacaksınız? Bir de monitör olarak Full HD mi yoksa daha yüksek çözünürlük mü kullanılacak?

SLI ya da Crossfire ancak marketteki en iyi kartı almana rağmen daha fazla performans istiyorsan mantıklı olacak bir durumdur. 2 tane 480= 2x 480 performansı demek değildir, çoğu oyunda bu 1.4 katı, Crosfire tam destekli oyunlarda 1.6 katı civarında olur. Yazılımı kötü oyunlarda 1 tane 480'den daha az performans alma ihtimalinde var. Anakartının, işlemcinin, güç kaynağının da iyi olması gerekir.

1080 alman hem güç tüketimi hem de maliyet bakımından daha mantıklı olur.

2 tane ekran kartının sıcak havayı bıraktığı kasanın da genişçe ve iyi soğutuluyor olması gerekir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı