RX 480 crossfire yapma

Fatihkb5859

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, elimdeki RX480 bazı oyunlarda 60FPS altına indiği için ben de crossfire gibi bir işe girmeyi düşünüyorum. Eldeki kartı satıp yenisini mi almalıyım yoksa crossfire gibi bir güzellik mi deneyeyim? 1300TL'den satabilirim kartı ve maksimum üstüne 1K koyabilirim ancak satılmasını beklemek istemiyorum malum 1 Eylül'de okullar açılıyor ve şu son 1-2 ay oynarsam oynarım yoksa daha da oynayamam gibi geliyor o yüzden bir fikirlerinizi almak istiyorum.
Sistem:
Ryzen 5 1600 AF @4.0GHz.
ASUS C6H.
Corsair Vengeance Pro RGB (8x2) 3200MHz.
MB511 mesh Red(havalandırma yeterli gibi geliyor)
Cougar 700W modüler PSU.

Arkadaşlar, elimdeki RX480 bazı oyunlarda 60FPS altına indiği için ben de crossfire gibi bir işe girmeyi düşünüyorum. Eldeki kartı satıp yenisini mi almalıyım yoksa crossfire gibi bir güzellik mi deneyeyim? 1300TL'den satabilirim kartı ve maksimum üstüne 1K koyabilirim ancak satılmasını beklemek istemiyorum malum 1 Eylül'de okullar açılıyor ve şu son 1-2 ay oynarsam oynarım yoksa daha da oynayamam gibi geliyor o yüzden bir fikirlerinizi almak istiyorum.
Sistem:
Ryzen 5 1600 AF @4.0GHz.
ASUS C6H.
Corsair Vengeance Pro RGB (8x2) 3200MHz.
MB511 mesh Red(havalandırma yeterli gibi geliyor)
Cougar 700W modüler PSU.

Hocam GPU markaları crossfire SLI gibi teknolojilere artık yatırım yapmadığı için avantajı yok bence satıp üstüne koyup bir RTX 2060 almanız daha iyi olacaktır.

Onun yerine satıp güzel bir 5600XT alınabilir bence satıp üstüne para koyup 5600XT alabilirsiniz ama RX480 1300 TL eder mi bilemiyorum.

Hocam RX 580'den daha iyi FPS olarak çok yakın ama sıkıntıları yok minning gibi işlemler yapılmadıysa ve STRIX Gaming X gibi yüksek modeller üse 1300 TL'ye gider ben eski RX 480 Gaming X'i 1200TL'ye sattım.

Hocam GPU markaları crossfire SLI gibi teknolojilere artık yatırım yapmadığı için avantajı yok bence satıp üstüne koyup bir RTX 2060 almanız daha iyi olacaktır.
Ben aslında bu anakartı alırken CF-SLI gibi işlerde verimli olur diye almıştım ama siz böyle diyince internette izlediğim videolarda bu kartın CF performansı 1080 ile kafa kafaya ki 2000 liraya 2. elden alacağım kartta 1070 olur maksimum çünkü kaliteli bir model harici almayı düşünmüyorum.

Ben aslında bu anakartı alırken CF-SLI gibi işlerde verimli olur diye almıştım ama siz böyle diyince internette izlediğim videolarda bu kartın CF performansı 1080 ile kafa kafaya ki 2000 liraya 2. elden alacağım kartta 1070 olur maksimum çünkü kaliteli bir model harici almayı düşünmüyorum.
2. el almak istiyorsanız Vega 64'e de bakabilirsin.

2. el almak istiyorsanız Vega 64'e de bakabilirsin.
Vega 64 fiyatı yüzüne beni aşan bir kart ama 2200'e de gördüm ama referans tasarım olduğu için ilgimi çekmedi zaten elimdeki kart 3 fanlı devasa ROG Strix model ve bu tip bir model almaya kalkışırsam 3.5k civarı tutuyor bana Vega 64.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı