RX 480 + FreeSync Monitör vs GTX 1060 + 60Hz Monitör

Kardeş bu AMD'ye olan öfken neden kaynaklanıyor? Tamam, gitmişsin Sapphire almışsın, beğenmemişsin. Anladık, ama neden böyle yapıyorsun ki? Biz nasıl AMD en iyisidir demiyor isek sende Nvidia en iyisidir diyemezsin. AMD gelir, Titan X'i çürütecek kadar iyi bir kart yapar, o zaman ne dersin çok merak ediyorum. Hatta kendin söyledin bunu, "Ne zaman GTX1080 veya Titan X ' in Karşısına AMD koyarsa ürünü o zaman NVİDA AMD karşılaştırması yaparız." diye. O zaman gelip de RX480 karşısına Titan X veya 1080 gibi kartları çıkarmaya kalkışma. Daha ne olacağı belli değil, gelmiş Nvidia en iyidir diyorsun. Yahu daha karşılaştırma namına bir şey yokki!? Sen neyi hangi sebeple daha iyi ilan edersin? Ne güzel kardeşçe bir öneri yapıyoruz, hemen sizin gibi fanboylar yok AMD iyidir, yok Nvidia iyidir... Bıktım artık böyle şeyleri görmekten ya. Gelmişsin "GTX 1080 efsanesi" diyorsun, ama fanboy olduğunu kabul etmiyorsun...

GTX 1060'ın , RX 480'den daha çok performans verdiği aşikar. Ama Vatan Bilgisayar'da 175 TL daha ucuz olmasından ötürü (MSI GTX 1060 Gaming X 8G / MSI RX 480 8GB) bütçe yetmemesi durumunda RX 480 de kesinlikle üzmez.

GTX 1060'ın , RX 480'den daha çok performans verdiği aşikar. Ama Vatan Bilgisayar'da 175 TL daha ucuz olmasından ötürü (MSI GTX 1060 Gaming X 8G / MSI RX 480 8GB) bütçe yetmemesi durumunda RX 480 de kesinlikle üzmez.
Üstelik oyunlardaki FPS farkı öyle dalar kadar da değil ancak fanboy arkadaş bir türlü anlamıyor.

Sa bende bu iki sistem arasında kaldım ve konu açtım burdan ulaşabilirsin yorumları görmen açısından:
RX 480 8GB vs GTX 1060 6GB
GTX 1060 ve 60HZ 1 MS bir monitör aldığınızda ekranda oluşabilecek yırtılmalar eğer sizi rahatsız etmeyecek ise bu sistemi tercih edebilirsiniz.
Eğer ekranda yırtılma vb. şeyler görmek istemiyorum oyun akıcılığı benim için önemli diyorsanız da RX 480 ve 75HZ 1 MS (1.4) FreeSync özellikli sistemi tercih edebilirsiniz.
Benim tercihim şuan Rx 480 sisteminine daha ağır basıyor sonuçta param G-Sync özellikli bir monitör almaya yetmiyor Yetenler GTX 1060 ve G Sync özellikli monitör alsın ve fanboy arkadaşımıza pek kulak asmayın biraz öfkeli sanırım AMD tarafına nedeni kendisinde bilmiyorum ama bir tarafı bu derece karalamak haksızlıktır. Nvidia da kullandım zamanında AMD' de iki ekran kartında da güzel anılarım oldu ve hiç üzmediler açıkçası neyse iyi günler iyi akşamlar.

Bu kadar saçma yorumlar nasıl yapıyorsunuz anlamıyorum ki, AMD bu sene atx ekibi ile geri çalışarak kendine göre satış yapacağı fiyat - ürün aralığını orta seviye için oluşturdu. Nvidia ise orta segment, 2k ve 4K giriş hedefledi. Sen tutup Rx 480 ile GTX 1080 kıyaslaman komik, Nvidia geleceğe dönük kartlar yapmak istemiş, AMD ise VR ve Full HD odaklanmış olay bu. Firmaların önceden hazırladıkları yıllık planları projeleri var zaten gün gelir AMD der atıyorum 8k destekleyen kart çıkaracağım, Nvidia der ben 4K için devam edeceğim.

"Don't feed the troll" diye bir ekşisözlük deyimi vardır arkadaşlar, bırakın isteyen istediğini düşünsün.

"Don't feed the troll" diye bir ekşisözlük deyimi vardır arkadaşlar, bırakın isteyen istediğini düşünsün.
Haklısın, ancak bir şey bilmeyip de buraya gelip yardım arayacak insanlar için yanlış bilgi verilmesine göz yumamayız. Elbet her yerden bir fanboy çıkacak. Bir kişi olsa bile çıkar, ve bu yardım isteyen kişiler, fanboylar yüzünden belki de fazla masrafa sokulacak. Biz bu nedenle böyle diyoruz. Sen olsan ne yapardın?

Fanboy olduğu belli olan kişi ettiği laftan herkese belli oluyor zaten. Ben "X vs Y" sorusunda X ve Y'nin karşılıklı benchmark sonuçlarını, tartışma sitelerinden X ve Y'nin sorunlarını,ısınma değerlerini,ses değerlerini ve inceleme videolarını alt alta sıralar koyarım. Soran kişi yorumları okur, hangisi mantıklı gelirse kendisine kararını o yönde verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…