Arkadaşlar herkese çok teşekkür ederim yorumlar için. Çok faydalı ve yönlendirici oldu benim için. İmladan dolayı ceza aldığım için cevap yazamadım. Açtığım ilk konu olduğu için normaldir herhalde.
Benim kadar acemi olan varsa belirteyim m-atx anakartlar m-itx kasalara uymuyor. Ben o yüzden kasayı değiştirmek zorunda kaldım. Kasa olarak Cooler Master N200 500W m-atx kasayı seçtim. Sipariş geldi denemesini bir iki güne yapacağım. Sistemin son hali şöyledir:
Intel i5-6500 işlemci
MSI B150M Bazooka anakart
Kingston HyperX Furry 8gb 2133 mhz
MSI Gaming X 6g GTX 1060 ekran kartı
Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM
Kingston HyperX Furry 120gb SSD
Cooler Master N200 500W m-atx kasa
3.350 TL
NOT: Sistem toplayacak olanlara sinerji'yi tavsiye etmiyorum. Başka ekran kartı takıp göndermişler. Ta Üsküdar'a kadar gitmek zorunda kaldım. Fatura kesilmemiş ve üstüne üslük aradığımın ertesi günü fatura gönderilecektir deyip telefonlara çıkmamışlardır. Umarım bayramdan sonra faturayı alabilirim. Size tavsiyem eğer tanıdığınız veya yakınınız değilse bu tarz firmalardan alışveriş yapmayın. Firma dediğime bakmayın. Sadece bir daire tutmuşlar ve baba, oğul, yeğen vs kafalarına göre iş yapıyorlar. Gidin Vatan veya Gold gibi yerlerden toplayın. Arada en fazla 100-200 tl fark olur o da sinerji'de taksite vade farkı alındığı için yine aynı hesaba geliyor.
@safahudur Hocam sistem yük altındayken, mesela yeni nesil bir oyun oynarken fanlar ne kadar hızlı çalışıyor? Yüksek fan sesi oluyor mu? Ayrıca belirttiğiniz yükte 65-75 derece sıcaklık ekran kartı sıcaklığı mı işlemci sıcaklığı mı? Kasayı m-itx toplayacağız diye yola çıktık acemilikten ve acelecilikten m-atx oldu. Ancak bir süre sonra anakart ve kasayı değiştirip sistemi m-itx olarak güncelleyeceğim. Raven RVZ02B eğer ısıtma ve fan sesi konusunda kötüyse RVZ01B kasaya yöneleceğim.