2000 Lira i5 6500 Mini ITX Sistem

xvortien

Kilopat
Katılım
28 Haziran 2016
Mesajlar
53
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oncelikle tum technopat'a iyi forumlar diliyorum. Baslikta da belirttigim gibi Mini ITX bir sistem toplamak istiyorum. Bilgisayar bilesenleri konusunda cok fazla iyi olmadigimi oncelikle belirtmek istiyorum. Bu konuyu acma sebebim de toplayacagim bilesenlerin birbirleriyle olan uyumu ve bazi parcalarda tavsiye niteliginde yardim isteyecegim. Izninizle parcalara geciyorum.

CASE: THERMALTAKE CORE V1 Mini-ITX TOWER SİYAH KASA
MOTHERBOARD: ASUS H110I-PLUS D3 Intel H110 Soket 1151 DDR3 1600Mhz VGA&DVI&HDMI ITX Anakart
CPU: Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram
VGA: MSI GTX960 GAMING 4G GDDR5 4GB 128Bit Nvidia GeForce DX12 E.Kartı
SSD: Sandisk 240GB Ultra II SATA 3.0 SSD (Okuma 550MB / Yazma 500MB)
PSU: THERMALTAKE TR2 S 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

Sistem fiyat performans odakli bir sistem olacaktir ve erisimi kolay oldugu icin su anlik parca paylasimlarini "vatanbilgisayar" uzerinden yapmaktayim. Ayni parcalar farkli magazalardan daha uygun fiyata temin edilebilmektedir.

Bu konuyla alakali bir cok makale okuyup bir cok da sistem toplama videolari seyrettim. Eminim ki bu forumda birden fazla bu baslikla konu acilmistir fakat erisimim daha kolay olmasi icin kendi konumu acmak istedim.

Sizlerden bu almayi planladigim sistemde ne gibi degisikler yapabilecegim (Fiyat Arttirmadan) konusunda tum fikirlerinizi bekliyor ve anlik takip ediyor olacagim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartı yerine Sapphire Nitro R9 380 4 GB almanı öneririm. RAM'leri de daha düşük profil alabilirsen daha iyi hava akışı olur kasa içerisinde. Sistem güzel olmuş.
 
O ekran kartı yerine Sapphire Nitro R9 380 4 GB almanı öneririm. RAM'leri de daha düşük profil alabilirsen daha iyi hava akışı olur kasa içerisinde. Sistem güzel olmuş.
GTX 960 secmemdeki sebeplerden biri R9 380'e gore guc tuketiminin daha dusuk olmasi bir digeri ise verimlilik ve yazilim desteginin olmasi. Salt bir kullanim baz alsaydim elbette R9'a yonelim gosterirdim.

Low Profile ram tavsiyesi verirseniz minnettar olurum.

Bence DDR3 yerine DDR4 RAM'de alabilirsin.

DDR4 Ram almam icin sanirim anakarti da degistirmem gerekecek. Eger ayni fiyat performansi alabilecegim anakart ve ram tavsiyeniz varsa ogrenebilir miyim?
 
Kingston HyperX XMP 8GB DDR3 1600Mhz CL9 (HX316C9SR/8) Bu RAM senin seçtiğine göre daha küçük boyda. Tek modül RAM alman senin yararına olur, çünkü anakartında 2 tane RAM slotu var ve önümüzdeki seneye çıkacak oyunlarda 8 GB'ın yetersiz geleceğini düşünüyorum.

Tek slot olarak bende dusundum. Ama dedigim gibi bilesenler konusunda olan yetersiz bilgim, seyrettigim videolar ve hazirlanan sistemlerde hep cift olarak kullanmislar. Aksi durumda ileride upgrade edebilmek icin 8 almak elbette daha mantikli geliyor.
Bir de Fury'ler de low profile olarak mi geciyor?

@Silinen üye bir de siz DDR4 konusunda ne dusunuyorsunuz?
 
DDR4 veya DDR3 olması pek bir şey fark etmez performans açısından. HyperX Fury'lerde genelde CL değeri daha yüksek oluyor, yüksek CL de bizim istemeyeceğimiz bir şey. Dış tasarım aynı ama CL değeri farklı olduğundan XMP olan modeli önerdim. Arada 10 TL fark var. Seçim sizin. Bu RAM'ler Low Profile diye geçmiyor ama boyları kısa.
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı