RX 480 ile CPU ve PSU önerisi

Enes Ars

Megapat
Daha fazla  
Rx 480 ile bir sistem toplamak istiyorum. İşlemci konusunda ne seçmem gerek karar veremedim, birde güç kaynağı olarak kaç watt kullanmalıyım ? (İşlemci soğutucu gerekir mi ? Gerekirse ne tavsiye edersiniz ?)

Son düzenleyen: Moderatör:
İ5 6500 işlemci işinizi görücektir. Stok fanı var. Eğer K serisi işlemci almak isterseniz işlemci soğutucu almanız gerekicek. RX 480 150w TDP değeri olan bir kart 500w bronz sertifikalı bir güç kaynağı işinizi görür. Ancak bütçeniz varsa 600w veya 650w almanızı öneririm.

İ5 6500 işlemci işinizi görücektir. Stok fanı var. Eğer K serisi işlemci almak isterseniz işlemci soğutucu almanız gerekicek. RX 480 150w TDP değeri olan bir kart 500w bronz sertifikalı bir güç kaynağı işinizi görür. Ancak bütçeniz varsa 600w veya 650w almanızı öneririm.

Resimdeki gibi bir sistem düşündüm nasıldır ?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2016-06-18-22-08-14.png
    Screenshot_2016-06-18-22-08-14.png
    159,6 KB · Görüntüleme: 149
Bütçenizi bilmediğim için böyle bir sistem hazırladım. Bence gayet dengeli oldu. RX 480 ile bu monitör çok iyi çalışacaktır. Monitör 1 ms, 75Hz ve FreeSync özelliği var.

Güç kaynağını ise Seasonic olarak düşündüm. Son derece sağlam markadır. Eğer modüler isterseniz aynı modelin modüler versiyonu da mevcut.

Son olarak şunu da belirteyim bütçeniz elverirse aynı RAM'den 1 adet daha satın alıp 2x8 kit olarak kullanın.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    32,3 KB · Görüntüleme: 138
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı