RX 480 mi 580 mi GTX 1060 mı?

mertroid

Hectopat
Yer
Sapporo
Daha fazla  
Evet arkadaşlar ben bu yaz eşimle beraber Japonya'ya aile ziyaretine gideceğim. Gitmişken oradan bir ekran kartı alayım dedim ancak farklı bir durum ile karşılaştım. Normalde RX580>RX480>GTX 1060 olduğunu biliyorum en azından DX12 için ancak Japonya'da RX480 fiyatı amazondan baktığım kadarıyla en düşük olarak 1179TL olarak bulunuyor. RX 580 için ise aynı siteden en düşük olarak 1135TL'ye bulunabiliyor. Ancak GTX 1060 modeli tam olarak 900TL. (RX serisinin 8GB, 1060'ın ise 6GB modeli için bu fiyat.) Biraz yükseklere çıktığımda ise GTX 1080 Ti modelini bir sitede 2500TL'ye buldum. Biraz aklım karıştı, sizce hangisini almalıyım?

Monitör olarak yeni almayı düşünüyorum ancak evde şuan film izlemek için kullandığım LG'nin 27 inch 4K bir modeli var modelini öğrenince yazarım ayrıca elimde halihazırda i7 5960x işlemci var ancak tereddütlerim var 2015 ortasında render için almıştım. Ancak ömrünün ne kadar daha gideceğini bilmiyorum. Elimde başka parça yok sıfırdan bilgisayar toplamayı düşünüyorum ve böyle ara ara gittiğimde farklı ürünler almayı düşünüyorum. Elimde zaten GTX 1060 lı bir dizüstüm var bu sistemi genel olarak render ve mining için kullanmayı istiyorum ancak geleceğe dönük olması en önemli konu. Dizüstümün sıcaklık ve işlemci bakımından yetmediği yerde masaüstüne geçmeyi planlıyorum. Bütçem şuanlık 3000 TL civarı o yüzden 1080 ti yi alırsam fazla bir bütçem kalmayacak, o yüzden bu modelleri sordum ancak bir 4-5 aya daha bu kadar bütçem olur ve tekrar gideceğim yurtdışına o yüzden sizce hangisi mantıklı? Şimdiden RX veya 1060 alıp daha kısa sürede toplamak mı yoksa 1080Ti alıp 5-6 ay sonra sistemi tamamlamak mı daha mantıklı?
Edit:Monitörüm linkteki monitördür şuanlık: LG 27UD68-W: 27 Class 4K UHD IPS LED Monitor (27 Diagonal) | LG USA

Son düzenleme:
O zaman bekleyeyim madem diğer bileşenler için, şimdilik 1080 ti alayım. Peki işlemci hakkında ne düşünüyorsunuz yani daha ne kadar güncel olarak kullanabilirim malum Ryzenler çıktı dengeler değişti.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı