Çözüldü RX 480 RX 5700 XT İşlemci Darboğazında Drop Etkisi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Arda Tuğsat

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği / İskenderun Teknik Üniversitesi / Öğrenci
Arkadaşlar sistemimdeki RX 480 8 GB geçenlerde rahmetli oldu. Bende işlemcim ile anakartımı ileride değiştiririm. Belleklerinde Infinity fabric frekansına OC yaparım, diye düşünerek. RX 5700 XT aldım. Şuanki işlemcim i5 6402P 4 çekirdek/4 izlek Turbo'da 3.4 GHz tahmin ettiğim miktarda darboğaz ile karşılaştım. En azından belli bir süre daha kullanmaya devam edeceğim. GPU tabanlı oyunlarda darboğaz ortada yok Metro Exodus'ta extereme ayarlarda 1080P çözünürlükte GPU usuge %98 CPU %77 ama işlemci tabanlı oyunlarda ise doğal olarak almam gerekenden daha az FPS alıyorum. Daha az GPU kullanımı ile ama benim sinirimi bazen Online olup aynı zamanlarda işlemciye yüklenen oyunlarda drop etkisi oluyor(Battlefield 5). Gerçi ilk 2 dk sonrasında drop kayboluyor lakin bu drop etkisini ortadan kaldırma yolu var mıdır?

Çözüm
Sisteminizde RAM yeterli ise VSR açarak çözünürlüğü 2K olarak ayarlayın. İşlemci depoları minimum seviyeye inecektir.
Arkadaşlar sistemimdeki RX 480 8 GB geçenlerde rahmetli oldu. Bende işlemcim ile anakartımı ileride değiştiririm. Belleklerinde Infinity fabric frekansına OC yaparım, diye düşünerek. RX 5700 XT aldım. Şuanki işlemcim i5 6402P 4 çekirdek/4 izlek Turbo'da 3.4 GHz tahmin ettiğim miktarda darboğaz ile karşılaştım. En azından belli bir süre daha kullanmaya devam edeceğim. GPU tabanlı oyunlarda darboğaz ortada yok Metro Exodus'ta extereme ayarlarda 1080P çözünürlükte GPU usuge %98 CPU %77 ama işlemci tabanlı oyunlarda ise doğal olarak almam gerekenden daha az FPS alıyorum. Daha az GPU kullanımı ile ama benim sinirimi bazen Online olup aynı zamanlarda işlemciye yüklenen oyunlarda drop etkisi oluyor(Battlefield 5). Gerçi ilk 2 dk sonrasında drop kayboluyor lakin bu drop etkisini ortadan kaldırma yolu var mıdır?
Selam. Elindeki işlemciyi ve anakartı 2ci el olarak satıp R5 2600 veya 2600x geçiş yaparsanız darboğaz ortadan kalkar hatta ki %10 boşluğa denk gelir.

İşlemci değiştirmek sorunu çözecektir, zaten o işlemci ile o ekran kartını kullanmanız çok saçma olmuş.

Mimariyi değiştireceğimi bilerek aldım zaten. Benim aklımdaki soru oyun dışında cpu kullanımı sağlayan her şeyi nasıl engellerim. Belki drop etkisini azaltır.

Mimariyi değiştireceğimi bilerek aldım zaten. Benim aklımdaki soru oyun dışında cpu kullanımı sağlayan her şeyi nasıl engellerim. Belki drop etkisini azaltır.
Görev yöneticisinden CPU tüketen gereksiz uygulamaları "ben tekrar açana kadar devre dışı bırak" yap sorununu çözecektir.

5700 1080P oyun için olmadığını bildiğinizi sanıyorum. Çok yüksek kart gücü isteyen oyunlarda iyiki 1080p'de olsa ekran kartına yük biniyor. Bu sayede işlemci düşük olsada biraz olsun darboğaz ortadan kalkıyor. Oyun dışı CPU kullanımı yapan her şeyi kapatmaktan başka seçeneğiniz yok. Tüm windows 10 servislerini kapatmak istiyorsanız veya windows 10 ile gelen programları silmek istiyorsanız, technopat'da makale var.

Ayrıyeten, "servisler" için youtube'da küçük bir araştırma ile neleri kapatabilirsiniz öğrenebilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı