Merhaba. Rx 480 + 1080p bir monitör 5-6 yıl idare eder mi? Etmezse şayet 1070 + 2k monitör alacağım. Amacım f/p iyi olması ve uzun ömürlü olması.
Bir de screen tearing'in asıl nedeni nedir? İlla g-sync veya freesync'lı bir monitör mü almamız lazım bu problemle karşılaşmamak için yoksa başka şekilde de önüne geçilebilir mi v-sync'ı açmak dışında?
Ne 1070 ne de rx480 o kadar gitmez. Ultra takıntınız yok ise 5-6 yıl kullanabilirsiniz ama. 970/980/rx480/r9 290 gibi kartlar 2-3, 1070/1080 ise 3-4 yıl ultrada gider diye düşünüyorum.
Şu anda hiç bir şey belli değil, yarına kim öle kim kala. O zamana kadar nasıl grafikteki oyunlar çıkacak bilemiyoruz. Kimse şu anda size '' Şu kadar zaman götürür.'' diyemez. Madem para sıkıntısı yok, GTX 1070 + 2k monitör alıp keyfinize bakın.
6 yıl önce ekran kartı almaya karar verdim bilgisayarcım ''zotac 9500 gt'' önerdi sordum bu kart kaç yıl oyun oynatır diye dediki ''bu kart seni 4 - 5 yıl oyunları sorunsuz oynarsın dedi 1 sene sonra hiçbir oyunu açmaz oldu şimdiki kartlar öylemidir bilmem ama bendeki Amd firepro 1 yıl önceki oyunları ultrada 80 fps'de oynatırken şimdi medium'da oynuyorum sanırım kartın kalitesi oyunlara göre iyi geceler.
6 yıl önce ekran kartı almaya karar verdim bilgisayarcım ''zotac 9500 gt'' önerdi sordum bu kart kaç yıl oyun oynatır diye dediki ''bu kart seni 4 - 5 yıl oyunları sorunsuz oynarsın dedi 1 sene sonra hiçbir oyunu açmaz oldu şimdiki kartlar öylemidir bilmem ama bendeki Amd firepro 1 yıl önceki oyunları ultrada 80 fps'de oynatırken şimdi medium'da oynuyorum sanırım kartın kalitesi oyunlara göre iyi geceler.
Aynı kartı ben kullanıyordum 1 ay önce ekran kartı bozulduğundan bilgisayarda gitti. Ben hiç yüksek boyutlu oyun oynattığını hatırlamıyorum o kartın. Sadece LOL MT2 falan oynadım.