RX 480 Sistem Tavsiyesi

@can çetinkol Anakarta Gaming falan diye boşuna para vermeyin. H110M Pro Vd alın zira aralarında fark yok. İşlemci olarak 6500 ile 6400 arasında günlük kullanım ve oyunda adamakıllı fark yok. Vatanda işlemciler arasında çok fazla fiyat farkı var bu yüzden i5 6400 ve H110M Pro VD ikilisini alın. Artan parayla da 10- 15 gün bekleyip custom soğutmalı modelleri alın. Soğutması kötü olmuş referans tasarımın alırsanız hata edersiniz.

Referans alma diyorsanız gidip R9 380 almak zorunda kalacağım ama. 1 ay felan bekleyecek hiç sürem yok ki sistem bana ayın 6 veyahut 7'sinde lazım. O kartı alacaksam referans almak çok daha mantıklı duruyor yani. Sese felan alışığım ben şuan ki aletimde 80 derecede çalışıyor yıllardır :D Fan ayarları vs. çokta yormamakla beraber kullanabileceğimi düşünüyorum. Ha ama yok cidden hiç hiç hiç bulaşma diyecekseniz de, MSI R9 380 seçimime dönmek durumunda kalacağım

Referans alma diyorsanız gidip R9 380 almak zorunda kalacağım ama. 1 ay felan bekleyecek hiç sürem yok ki sistem bana ayın 6 veyahut 7'sinde lazım. O kartı alacaksam referans almak çok daha mantıklı duruyor yani. Sese felan alışığım ben şuan ki aletimde 80 derecede çalışıyor yıllardır :D Fan ayarları vs. çokta yormamakla beraber kullanabileceğimi düşünüyorum. Ha ama yok cidden hiç hiç hiç bulaşma diyecekseniz de, MSI R9 380 seçimime dönmek durumunda kalacağım
380 alırsan pişman olursun 480 alma şansın varken.

Sinerjinin Facebook adresi üzerinden "özel soğutma kartların ne zaman geleceği" hakkında kendilerine ulaştım, büyük ihtimalle yarın iş saatleri içerisinde cevap gelir. Cevap geldiği zaman buraya sonucu yazayım.

480 alma şansım sadece belirli bir gün aralığında var ve şansıma o belirli gün aralığında sadece referans model sunuluyor
Para senin, sistem senin dostum. Pişman olacağın birşey yapacaksın ama bunu belirteyim. Bu kadar ölüm- kalım meselesine sebep olan şey nedir merak ettim doğrusu.

O zamana kadar intelin dahili HD Grapichs ile idare edemez misin? Hdmi to vga kablo konusunda bişey söyleyemem. Referans soğutmada aşırı voltaj çektiği için anakarta zarar verdiğiyle ilgili bir söylenti var. Ayrıca referansın soğutması cidden berbat plastik cpu soğutucusu gibi bişey takmışlar. onu alırsan kasaya ek fan takmalısın bence.

Arkadaşlar selamlar. Öncelikle yaklaşık 5 gün sonra sistem toplayacağım. Daha öncelerden de konu açmıştım lakin RX 480 kartının çıkmasıyla beraber ve bütçeme uyduğunu görmekle beraber fikirlerim değişti. Bütçem 2200 TL.
Kendi alacağım sistemi şöyle bırakıyorum. Bunlar hakkında sorularım olacak elbette. Şimdiden teşekkür ederim.

Ekran kartı :
MSI RX 480 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
İşlemci :
Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
Anakart :
MSI H110M GAMING Intel H110 Soket 1151 DDR4 2133Mhz HDMI&DVI Anakart
Bellek :

Gskill 8GB ( 1X8GB ) Aegis DDR4 2133Mhz CL15 1.2V Tek Modül Ram

Toplam : Tam olarak 2200 TL.

Sorularım :
1-) İşlemci ile darboğaz eder mi ?
2-) Anakart ile uyuşmama durumu var mı ? ( Fiyatına göre düşük bir anakart olduğu için tereddüt ettim )
3-) Bir önceki seçimim olan R9 380 4GB 256Bit ekran kartından daha iyi performans verir mi ?
4-) Monitörüm 1440x900 ve sadece VGA girişli. 5-6 ay içerisindede monitör değiştirme durumum ne yazık ki yok. Vatan'dan bu parçaları alırken HDMI - VGA dönüştürü kablo almam problemleri mi çözer mi ?

Ek olarak belirtmem gerekir ki; acayip zar zor ikna ettim ailemi bu ekran kartını aldırabilmek için normalde bütçem 2100 TL idi ve daha fazlasını verdiremezdim. O yüzden bu ekran kartını almak istiyorum ve 9 yıldır 1440x900 monitörde oyun oynamaktayım. Gözlerim açıkcası alışıktır monitörüme severim de. 5-6 ay daha bekleyebilirim kısacası. Ekran kartının fiyat düşmesini bekleme lüksüm yok 5 Temmuz tarihinde alınması gerekiyor çünkü o gün sonrası işlerim olacak şuan elimdeki bilgisayar ölüm kalım savaşı vermekte.

Güç kaynağını da önceden almıştım bu arada. Thermaltake 600W güç kaynağım var daha kullanılmamış. Bu sistem için saklıyorum.
Şimdiden teşekkür ederim

yazıldımı emi deilim ama anakart i7 uyumluydu sanırım

Referans modeli alınmamalı ilerde sıkıntı yaşarsın sistemi al dahili HD Grapichs 530 ile idare et 5-6 gün sonra zaten özel soğutmalı modelleri çıkar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı