RX 480 Sisteme PSU vs SSD

Makaleler
7
Yeni bir sistem toplayacagim birisine.

Not : Bilgisayardan anladigim ogrenilince cevremden istek gelmeye basladi :D
Kararsiz kaldim. Sistem su sekilde:
  • I7 7700 (Tamamen toplayacagim kisinin istegi. Aslinda Ryzen'i seviyor fakat anakartlarini sevmiyor. Sirf anakart icin secti. Dogrulugu tartisilir ama itiraz etmedim onun olacak sonucta.)
  • Gigabyte H270 Gaming 3 (Ben onerdim.)
  • RX 480 (Marka karari verilmedi. Asus olur herhalde.)
  • Kingston HyperX Fury 8 GB DDR4
  • Corsair Carbide 270R
Not : Sisteme ileride RAM'drn baska takviye yapilmayacak. Simdi aklima takilan soru bu sisteme 850 Evo 250 GB SSD ve Evga SuperNova 650 G2 koyacaktim ama kararsiz kaldim. 850 Evo 250 GB ile 960 EVO 250 GB arasinda 120 lira felan var ama butceyi asiyor. Acaba PSU'yu Corsair VS650 koyup SSD'yi 960 Evo mu yapayim yoksa 850 EVO ve Evga SuperNova G2 650 mi koysam? Bir doger sorum acaba 960 Evo koysam Gigabyte H270 Gaming 3 destekler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet destekliyor. Şahsen o fiyata Z270 anakart alırdım. O fiyat aralığında düz Z270 anakart olması lazım. Almamak için bir neden yok.

Yalniz Turkiye'den alinmayacak :D. Yurt disinda da 480 liraya geliyor. Adami ikna ettim yurt disindan al ucuz felan diye. Baya ucuza geliyor orada.

Seasonic S12II'daki +12V1 ve +12V2 ne oldugunu bilmedigim icin cekindim. Sizce nedir o? Sanirim 960 Evo'da karar kilacagim.

Tamam işte almışken Z270 anakart alsın. :) İşlemci K olmasa bile. :) Eğer o fiyat aralığında yoksa onu alsın sıkıntı değil.

Hocam 2 kanal PSU'nun bir sıkıntı çıkaracağını sanmam, bence Seasonic'i alın yanına da 960 EVO. Ayrıca Asus RX480'lerde sorun yaşayan çok kullanıcı gördüm, tavsiye etmem. Ama tabii normaldir Asus'un suçu yok AMD ısınıyor.:D

Yalniz Turkiye'den alinmayacak :D. Yurt disinda da 480 liraya geliyor. Adami ikna ettim yurt disindan al ucuz felan diye. Baya ucuza geliyor orada.
Seasonic alırsanız daha iyi olur.
Seasonic S12II'daki +12V1 ve +12V2 ne oldugunu bilmedigim icin cekindim. Sizce nedir o? Sanirim 960 Evo'da karar kilacagim.
Seasonic daha iyidir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı