Diyet yaparken acıkmamak normal mi?

ManchesterCity

Hectopat
Diyet yapmaya başladım. Normalde 2500 kalori almam gerekirken ortalama 2000 alıyorum, fakat bunun altında kalsam bile acıkmıyorum. Hatta 2000’e tamamlamak için kendimi zorluyorum diyebilirim. Yediğim yemeklerden kaynaklı olabilir mi? Temiz beslenmek için sabahları yumurta, yulaf; akşamları ise pilav + tavuk ya da makarna vs. yiyorum. Günde 2 öğün besleniyorum. Kalan kaloriyi tamamlamak için muz, kuruyemiş veya meyve yemek zorunda kalıyorum. 1300 kalori alsam bile acıkma olmuyor. Bu durumda olan var mıdır? Boy 1.75, kilo 73.

Son düzenleyen: Moderatör:
O psikolojide olunca insanın yemek yiyesi gelmiyor. Ben diyet yaptığım zaman karbonhidratı komple kestim makarna pilav sadece sabahları Cia tohumu yoğurt elma tarçın öğlen fabrikada ne çıkarsa oradan eliyordum karbonhidratları öyle yiyordum akşam ise ton balığı salatası yiyordum. Bir ayda bu düzen ile 10 kilo civarı düştüm. Gayet normal.

Ben açlıktan başım dönmeye başlayınca yiyordum. Sabah, öğle akşam tek seferde 100, 3 set olacak şekilde günde 3 defa yani günlük 900,1000 defa IP atlıyordum, saat 8'de 5 km yürüyüşe çıkıyordum.
Sürekli bu düzene uyuyordum, çok fazla "sade" Beypazarı soda tüketmeye başlamıştım, günlük 100 şınav challangesi yapıyordum, diyeti asla patlatmıyordum.

9'daki halim ile 10. sınıfın sonlarındaki hallerimi yan yana koyduğunda insanlar tanıyamıyor. Tamamen bir glow up diyebilirim. Diyeti asla bozma pişman oluyorsun aldığın zevk bir işe yaramıyor böyle devam.

Diyet yapmaya başladım. Normalde 2500 kalori almam gerekirken ortalama 2000 alıyorum, fakat bunun altında kalsam bile acıkmıyorum. Hatta 2000’e tamamlamak için kendimi zorluyorum diyebilirim. Yediğim yemeklerden kaynaklı olabilir mi? Temiz beslenmek için sabahları yumurta, yulaf; akşamları ise pilav + tavuk ya da makarna vs. yiyorum. Günde 2 öğün besleniyorum. Kalan kaloriyi tamamlamak için muz, kuruyemiş veya meyve yemek zorunda kalıyorum. 1300 kalori alsam bile acıkma olmuyor. Bu durumda olan var mıdır? Boy 1.75, kilo 73.
Kilo boy oranı aslında fena değil eğer kas kutlen yüksek ise. 65 kilo civarında birakabilirsin bence. Acıkma konusunda bende de öyle olmuştu psikolojik olarak insan yemek yemeyi kötü birseymis gibi düşünüyor herhalde. Sadece yoğurt çekiyordu canım. Ben 1500 kalorilik diyet yapmaya çalışmıştım 13kg felan verdim 2 ayda

Tabii ki de normal. Zamanla miden küçülür. Bu da daha az yemek ile midenin dolmasını sağlar. Mide dolunca da otomatik olarak tokluk sinyalleri gitmeye başlar.

Bir de yediklerin uzun vadede acıktırmayan yiyecekler olursa yani sindirimi hızlı olmayan yiyecekler olursa tavuk yumurta gibi protein ve sağlıklı yağ ağırlıklı gibi. Bunlar sindirilesiye kadar geçen sürede seni tok tutacaktır.

Lakin aynı miktarda sağlıksız karbonhidratlar yersen ki bunların sindirimi çok hızlı olduğundan ne kadar çok yersen ye o kadar kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşereceğinden ve sindirimi de çok hızlı olduğundan ve aynı şekilde mideni de büyüteceğinden zamanla daha çok yemeye başlarsın. Bu da zamanla bir tabakla doyarken öğünde 2 3 tabak yemeye kadar çıkar. Zamanla 2 öğün 3 öğüne bir de aralarda atıştırmalıklarda devreye girmeye başlar.

İşin en önemli kısmı diyete başladıktan sonra bunu yaşam tarzı haline getirmek. Diğer türlü zamanla verdiğin kiloları daha çok almaya başlarsın. Sürdürülebilir olması her zaman iyidir.
Bir şeyi inşa etmek zordur ama yıkması çocuk oyuncağıdır.

Diyetinizi yaparken de makro mikro besinleri aldığınızdan emin olun. Tahlillerinizi yaptırmayı aksatmayın 3-6 ayda bir. Her şey iyi giderken vücut tolare edebilir ama uzun vadede vitamin mineral eksikliğiniz hastalıklara sebep olabilir.

Keşke ben de böyle olsam. Bence normal hocam. Yediklerinizin doyuruculuğu ve besin değerleri yüksek olmalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı