RX-480 Stres Testi

OnlyNix

Hectopat
Daha fazla  
Yeni RX-480 ekran kartı aldım, oyunlarda düşük FPS aldığım için Furmark 3D ile stres teste soktum, sabit 24 FPS alıyorum normal bir değer mi ? Bana az gibi geldi yanlış yaptığım bir şey olabilir mi ?

Sistem :

AMD FX-8320 3.5 GHZ
16GB 1600 MHz
Asus Strix RX-480 8GB
Monitör : Viewsonic VX-2457
Sistem çözünürlüğü 1920*1080p testte 4x MSAA 1080p de yapıldı.

Sıcaklık max 60 dereceyi gördü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşın elindeki kart Asus Strix RX 480 modeli. İkisi aynı sıcaklıklarda olmaz, senin kasanın hava akışı da iyi değildir büyük ihtimal. 77 derecede yüksek bir değer değil.

MSI soğutması daha iyi diyorlar. Arada 17 derece var. Kartı zorlayıp 60 derece bence büyük olay kart boşta 45 zaten. Benim kasada kablolama da iyi spec02 kasa kullanıyorum oyun oynarken fan çok hızlı dönüyor bir süre sonra ve hiç memnun değilim. Ne yapmam gerekiyor. Herkes MSI sessiz diyor benim niye sesli.

Asus soğutma olarak genel olarak biraz daha iyidir. Modeller arası hangisinin daha iyi olduğu değişkenlik gösterir. Oyunlarda da bu değerlere çıkmayacaktır. Oyunlarda sıcaklık hangi seviyelerde? Furmark testinde de Asus modeli de 60 derece olmaz, o da MSİ değerlerine yaklaşır. İşlemci sıcaklığından bahsediyor olabilir, Furmark kartı aşırı derecede yorar, 60 derece civarında olması bana mantıklı gelmiyor. Kartın fanları hangi seviyelerde?

Mesela gta oynuyorum fazla ısınmıyor ultra ayarlarda en fazla 75 ortalama 72 oluyor ama fan yüzde 50 60'la dönüyor. Ama bir şeye dikkat ettim bekleme ekranında ya da öldüğümde birden daha fazla fan hızı yükseliyor. Hele syndicate rise of tomb raider'da yüzde 80lere kadar çıkıyor sıcaklık 76 civarı. Tek sıkıntım fan hızı. 75 76 gayet iyi ama fan çok dönüyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı