RX 480 Takılma Sorunu

scodx

Decapat
Merhaba , bundan 2 hafta önce anlam veremediğim bir problem yaşamaya başladım önceden Ultra ayarlarda çok rahat ve akıcı oynadığım oyunlar şu an Low ayarlara çekmediğim sürece akıcı ilerlemiyor FPS anlık değilde saniye de bir görüntü güncelleniyor gibi takılarak ilerliyor işin garip tarafı FPS değerleri eskisi ile aynı ne FPS drop var ne de donanımsal değerlerde farklılık.Ultra ayarda 80-90 sabit FPS almama rağmen akıcı olmayan oyun Low ayarlara çekince sorunsuz bir şekilde çalışıyor bu durum ekran kartını zorlayacak oyunlarda da böyle grafiksel olarak daha düşük oyunlarda da böyle 2 haftadır denemediğim şey kalmadı nerdeyse her şeyi test ettim her şeyi güncelledim BIOS'undan chipsetine kadar.(yaklaşık 2 ay önce termal macunları falan değiştirmiştim bir hata olmuştur diye dün tekrar işlemci macunu yenilerken ekran kartına 6+2 pin yerine 6 pin taktığımı fark ettim sorunun bundan kaynaklı olduğunu düşünerek düzelmiş olmasını bekledim fakat sorun hala devam ediyordu )

• AMD Ryzen 5 1600 işlemci
  • ASUS RX480 O8G Ekran kartı
  • Asus Prime B350-Plus Anakart
  • CORSAIR 2x8 GB VENGEANCE LPX BLACK 3000MHz CL16 DDR4 Ramler
  • 256 GB Crucial SSD , 1 TB SEAGATE BARRACUDA HDD Diskler
  • SilverStone Strider Essential SST-ST50F-ES230 500w Power Supply

Donanımla değil de yazılımla alakalı bir şey gibi geldi bana. Temiz kurulum yapıp sürücüleri anakartın sitesinden kurmayı deneyin. Yüklediğiniz arkaplanda çalışan programları kontrol edin.

Donanımla değil de yazılımla alakalı bir şey gibi geldi bana. Temiz kurulum yapıp sürücüleri anakartın sitesinden kurmayı deneyin. Yüklediğiniz arkaplanda çalışan programları kontrol edin.

Arka planda çalışan pek uygulama yok zaten Win 10 ile gelen uygulamaların 2 tanesi dışında hepsi kapalı anakart sitesinde bulunan tüm güncelleştirmeler yapılı ekran kartı driverı güncel.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada göründüğü gibi kareler atarak yenileniyor devamlı olan bir FPS düşmesi var gibi fakat medium ayarlarda FPS 68-70 sabit ki ben bu oyunda Remastered fotoğraf çekme modunda bile 45 FPS sabit alıyorum ama yine bu sorun var ayarları Low yapınca bu problem kalmıyor normalde FPS sayacı da var ama bir türlü aktif edemedim oyunu algılamadı (GPU clock 1310 MHz şu an dikkatimi çekti hiç bu değeri görmüyor ve sürekli 700-1200 arası oynuyor bunla alakalı bir sorun oluşabilir mi acaba)
Problemi ekran kartını 2. PCI Express slotuna takarak çözdüm.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı