RX 480 ve AMD X8 FX 8350 Uyumu

@ismet hakan Darboğaz da değilde, sen şehir efsanesin galiba. İ3 ile 1060 modeli bile darboğaz yaparken kalkıp 1080 alsan bile öyle fazla darboğaz yaşamazsın da ne demek oluyor?
Şöyle oluyor, sen gidip i5 ya da i7'de son ayarlarda full'de açarsan işlemciye yük binecektir, bildiğin gibi belirli bir süre sonra tabi gpu'ya da belirli bir süre sonra tabi bu saatler demek oyundan atacak ya'da mavi ekran ya da bilgisayar kendini kitleyecektir. İ3'te gidip full ayarlarda açarsan belirli bir süre idare eder diğer işlemciler gibi fakat idare süresi diğerlerine oranla daha az idare edecektir. Sonuç olarak her işlemcinin belirli bir yere kadar gitme kapasitesi var. İ3'te belirli bir yere kadar götürecektir daha sonra ömrü tükenecektir. Çünkü 980 ti ile i3'ü denedik, son ayarlarda açtık işlemci ısındı :D Ekran takıldı oyundan attı, en son rahmetine kavuştu.

Darboğaz olması ısı yaratacak anlamına gelmiyor, alakası bile yok, ne diyorsun birader. Çözünürlük ve grafik kalitesini de yükselttikçe işlemciye değil ekran kartına daha fazla yük biner. Darboğaz olması işlemci yanması, ısınması gibi durumlara da yol açmaz, performansını etkiler direk.

Fx 8350 ve RX 480 in darbogaz yapip yapmayacagini anlamak icin You Tube testlerine bakmaniz yeterli.Islemci kullanimi %100 goruyorsa dupeduz yapiyor iste.Darbogaz diye bisey yoksa niye millet i5 i7 aliyor ? Tamam uzun vade multi oyun vs.tamamda,sen hic sistem toplarken 1080 e i3 takildigini gordun mu ?
Soruya gelirsek benim tahminim zaman zaman bir darbogaz olacaktir. Ama oynanabilir makul bir sevideye kalacaktir tabiki. Ama bi intel i5 lerin 4××× 6xxx 7xxx hepsi %99 %100 GPU kullanimini daimi bir sekilde sunacaktir.

Darboğaz olması ısı yaratacak anlamına gelmiyor, alakası bile yok, ne diyorsun birader. Çözünürlük ve grafik kalitesini de yükselttikçe işlemciye değil ekran kartına daha fazla yük biner. Darboğaz olması işlemci yanması, ısınması gibi durumlara da yol açmaz, performansını etkiler direk.
O kadarını biliyoruz be dostum. Grafik kalitesini yükselttikçe, gpu'nun çekirdeğine ve ram'ını kullandığı gibi çok çekirdek isteyen oyunlarda işlemciye'de yükleniyor. Performansı etkileme sebebi ise işlemcinin çok ısınıp, tam verim veremesinden dolayıdır. Defalarca kez şahit oldum yaşadım.

@Bedirhan1 FX 8350-RX 480, 1080P'de darboğaz yapmaz. İ5-İ7 işlemcilerin alınmasının nedeni de bambaşkadır.

@ismet hakan Soğutman iyiyse darboğaz ısıyı etkilemez, ne şahit olmasından bahsediyorsun?

@Bedirhan1 FX 8350-RX 480, 1080P'de darboğaz yapmaz. İ5-İ7 işlemcilerin alınmasının nedeni de bambaşkadır.

@ismet hakan Soğutman iyiyse darboğaz ısıyı etkilemez, ne şahit olmasından bahsediyorsun?
Soğutma iyi yada kötü diye birşey demedim. Çok çekirdek isteyen oyunlarda işlemciye fazla yük bineceği için işlemcinin potansiyelini belirli bir süre sonra aşacağı için işlemci tam performans veremez. Hali ile normal sıcaklığının üstünde bir sıcaklık sergiler. Performansı etkiler buda otomatik olarak.

@ismet hakan İşlemcinin belli bir sıcaklığa gelme durumu var oyunlarda, soğutucuya bağlı olarak, bu darboğazın ısındıracağını anlamına gelmiyor. Darboğaz olduğu zaman performans kaybı olur ve elindeki ekran kartından tam performans alamazsın. Isındırıyor diyemezsin, işlemciye yüklenen oyunlarda da CPU kullanımı artıyor, sıcaklık bunlarla alakalı değildir. İşlemcilerin yük altındaki sıcaklıkları soğutucu, hava akışı, kasa soğutması gibi faktörlere göre şekillenir, darboğaza göre değil.

@ismet hakan İşlemcinin belli bir sıcaklığa gelme durumu var oyunlarda, soğutucuya bağlı olarak, bu darboğazın ısındıracağını anlamına gelmiyor. Darboğaz olduğu zaman performans kaybı olur ve elindeki ekran kartından tam performans alamazsın. Isındırıyor diyemezsin, işlemciye yüklenen oyunlarda da CPU kullanımı artıyor, sıcaklık bunlarla alakalı değildir. İşlemcilerin yük altındaki sıcaklıkları soğutucu, hava akışı gibi faktörlere göre şekillenir, darboğaza göre değil.
Ben aksi birşey söylemedim. Sizin söylediklerinizi zaten önceki yazılarda söyledim. Yük altındaki sıcaklıkları evet soğutucu'ya bağlı. Fakat işlemciye yük bindiği zaman işlemcinin ısısı yükselir, ben bunu söylemek istiyorum, soğutucuyu görme bütün işlemcileri aynı soğutucu gibi düşün. İşlemciye'de yük bindiği zamanlar, render ve darboğaz olduğu zamanları örnek verebiliriz.

@ismet hakan Darboğaz ısıya etki etmiyor, bunu öğrenmen lazım öncelikle. CPU-GPU kullanımı ile alakalı bir durumdur. İşlemcilerin oyun anındaki sıcaklıkları darboğaz ile alakalı değildir.

Abicim yapmaz da neden hicbir sistem tavsiyesinde bu islemci yok ? Sadece Technopat degil hicbir tekno forum/kanalda bu islemci oyun pc olarak tavsiye edilmiyor.Cunku tek cekirdek kotu. Millet afedersin enayi mi 2 kati para veriyor intele ? Sadece isinmiyor diye mi bu kadar rağbet goruyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı