RX 480 ve FX 6300 sistem oyunda restart atıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar genellikle oyun oynarken kimi zaman yarım saat kimi zaman 1 saat sonra bir anda monitör kararıyor ve bilgisayar kendini yeniden başlatıyor. Birçok yerde araştırdım fakat kesin çözümünü bulanı göremedim. Bir de bu foruma sorayım dedim, nedir çözü mü? Güç kaynağından diye düşünüyorum, keza sisteme göre düşük ve genel olarak dandik diye tanımlayacağımız 400W'lık bir PSU kullanıyorum.
  • Ekran kartım: ASUS STRIX RX 480 8 GB (RX 580 BIOS'u atılmış)
  • İşlemcim: FX 6300
  • Anakartım: M5A78LM-LX3
  • RAM: 1333 MHz 8 GB (4+4)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada msinfo32'den sistem bilgilerine baktığımda 8gb takılı fakat kullanılabilir fiziksel bellek olarak 3.90gb gösteriyor bunla bi alakası olabilir mi keza boş boğaz yapmak istemem.
Windows'tan olay günlüğüne baktığımda bilgisayarın yeniden başlandığı anda sistem kernel power 41 hatası vermiş insanlar genel olarak kötü veya ömrü bitmeye yaklaşmış PSU nedenini gösteriyorlar @Nakerosu

Bu arada msinfo32'den sistem bilgilerine baktığımda 8gb takılı fakat kullanılabilir fiziksel bellek olarak 3.90gb gösteriyor bunla bi alakası olabilir mi keza boş boğaz yapmak istemem.
Windows'tan olay günlüğüne baktığımda bilgisayarın yeniden başlandığı anda sistem kernel power 41 hatası vermiş insanlar genel olarak kötü veya ömrü bitmeye yaklaşmış PSU nedenini gösteriyorlar @Nakerosu

Kernel power 41 hatasından direk bunu anlayamayız, kernel power 41 hatası sistemin beklenmedik kapatma durumunda kayıtlara geçer, herhangi bir sorun buna sebebiyet vermiş olabilir. Techpowerup vbios arşivinden ekran kartınız için olan bios dosyasını indirin, nvflash ile flashlayın. Google'da arayarak detaylı yönergeleri okuyabilirsiniz.

@G8341 teşekkür ederim.
@G8341 ben flashlama işlemini yaparken CMD'ye atiflash'ın konumunu yapıştırıp entera bastığımda çalışmıyor dolayısıyla flash yapamıyorum
@G8341 flashladım ve şuanda kart orjinal RX 480 biosunda fakat yeniden başlatma olayı oluyor.Yani sorun giderilemedi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı