FX 6300 ve GTX 1060 sistem restart atma sorunu

mba

Kilopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Bilgisayarım gerek oyun oynarken gerek masaüstünde boş boş dolanırken kendine restart atıyor ve mavi ekran hatası vermiyor. Mavi ekran hatası vermediği için sorunun nereden kaynaklandığını anlayamıyorum. O yüzden sizlere sormak istedim.

• İşlemci: AMD FX X6 6300 (Herhangi bir overclock yapılmadı)
  • Ekran kartı: Gigabyte GeForce GTX 1060 Windforce OC 6G 6GB
  • Anakart: ASUS M5A78L-M LX3 AMD 760G
  • Ram: 8GB ve 4GB olmak üzere 2 adet DDR3 RAM
  • Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 (Bilgisayardaki en eski parça. Hatta ikinci el almıştım)
  • Güç kaynağı: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 450W GÜÇ KAYNAĞI

Bu kendine kendine restart atma olayı GTX 1060 ekran kartını aldıktan sonra olmaya başladı. Harddisk eski olduğu için ondan şüphelenmiştim ama olayın başlangıcı yeni ekran kartı olduğu için güç kaynağı yetmiyor diye şüphe uyandırdı. Sizce nedendir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tip durumlarda ilk bakılacak donanım HDD'dir. Zaten çok eski olduğunu da söylemişsiniz. Tabi başka bir sorun da olabilir ama öncelikle HDD'yi güzelce bir test edin. Bana kalırsa bütçeniz varsa ucuz bir SSD ya da yeni bir HDD alın derim bozuk değilse bile. O sistemi çok eski HDD ile kullanmak verimsiz olur zaten.

Aslında bakarsanız öğrenciyim. Şimdi sorun güç kaynağında olursa, boşuna HDD alacağım. Eğer sorun HDD ise boşuna güç kaynağı almış olacağım. Sonuçta öğrenci için 200-250 lira az para değil..

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı