RX 480 vs GTX 1060 sistem toplama

BatuhanSeheran

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi Sosyaller arkadaşlar, İlk defa bilgisayar toplayacağım fakat sizden bir konuda yardım almak istiyorum. Sizce RX 480'li sistem toplayıp FreeSync'li mönitör mü almak daha mantıklı olur? Yoksa GTX 1060'lı sistem toplayıp G-SYNC'li monitör mü almak mantıklı olur? İlk defa bilgisayar toplayacağım için çok cahilim bu konularda. RX 480 ve GTX 1060 arasında performans farkı olur mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle şunu söylemek isterim ki Rx 480 kartında şuanda stok sıkıntısı var yani şu aralar Rx 480 li bir sistem toplaman olanaksız gibi tabi bir şekilde ulaşabilirsin yine ama zor. Onun dışında tabiki Rx 480 geleceğe dönük ve bir çok oyunda Gtx 1060 atmışa göre f/p açısından üstün gelen bir karttır. Aynı zamanda Rx 480 de vulkan desteği olduğu için ileride vulkan destekli oyunlar arttıkça performans kaybı azalacaktır. Yani hem maliyet hemde performans açısından Rx 480 ni öneririm.

Öncelikle şunu söylemek isterim ki Rx 480 kartında şuanda stok sıkıntısı var yani şu aralar Rx 480 li bir sistem toplaman olanaksız gibi tabi bir şekilde ulaşabilirsin yine ama zor. Onun dışında tabiki Rx 480 geleceğe dönük ve bir çok oyunda Gtx 1060 atmışa göre f/p açısından üstün gelen bir karttır. Aynı zamanda Rx 480 de vulkan desteği olduğu için ileride vulkan destekli oyunlar arttıkça performans kaybı azalacaktır. Yani hem maliyet hemde performans açısından Rx 480 ni öneririm.
Teşekkürler.

DX 11'de GTX 1060 DX12'de RX 480 daha iyidir. Eğer eski fiyatında olsaydı RX 580 önerirdim. Lütfen önce araştırıp sonra konu açınız. Bu konudan yüzlerce defa açıldı zaten.

İki kartta gerçekten çok iyi ama şöyle bir gerçek varki o da bütçe. Rx 480 alman bence daha mantıklı olur çünkü 5 fps ve birkaç yazılım için 300 tl fark vermek pek mantıklı değil (rx480 4g için konuşuyorum).

G-sync monitörlerin fiyatı oldukça fazla. G-sync + Gtx 1060 oldukça masraflı olacaktır. Bu fiyata Freesync monitör + daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz. Aceleniz yoksa Vega'ları bekleyin derim.

Vega'yı beklese ne olacak? Adamın bütçesi belli Vega beklemenin bir anlamı yok. Fiyatlarda düşüş olmayacaktır.

Fiyatların pahalı olduğunu biliyorum. Çünkü piyasada kart kalmadı. RX 480 GTX 1060'dan iyidir ve daha ileriye dönüktür.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı