RX 480 vs GTX 960?

kroniq01

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Bildiğiniz üzere günümüzde yayınlanan 2 önemli seri var. Bunlardan birincisi GTX 10 serisi, diğeri ise RX serisi. Güncel bilgilere göre GTX 1080'in $700 ve RX 480'in $200 dolar olma ihtimali var. Peki 2 adet RX 480, 1 adet GTX 1080'den daha verimli olabilir mi ? Ayrıca GTX 960 almayı planlıyordum ki oda $300 civarı birşeye tekabül ediyor, onun yerine RX480 almak mantıklı olur mu ? Veya üstüne bi $100 dolar koyup 2 adet RX 480 almak ?

Kesinlikle RX480'i tercih etmelisin. Yani tabi eger sölendigi kadar iyi se. R9 390 civarinda bir performansi olacak diyorlar. Bu da su demek oluyor, GTX970'den bile iyi olacak. Bu durumda eski mimarili ve daha kötü bir ekran karta (GTX960) daha fazla para vermis olacaksin. Iki ekran karti konsuna gelince de, karti ciktiktan sonraki incelemeleri ve benchmark testlerini beklemek lazim. Hakikaten AMD'nin iddaa ettigi gibi 2 tanesi bir GTX1080'den daha fazla performans gösterecekmi. Onu birak 2 ekran karti genel olarak mantikli olacak mi. Test'te kullanilan programlar ve oyunlar bunda büyük faktör gösterecek.

RX 480, GTX 970 ile GTX 980 arasında bir yerde olacak. Kart 29 Haziran'da çıkacak, Türkiye'de satışı ne zaman olur bilmiyorum. Belki 2-3 hafta sonra başlar.

Şu anda GTX 960 almak pek mantıklı değil artık. Onun yerine RX 480'i bekle. 2 tane RX 480 alırsan GTX 1080'e yakın performans alabilirsin ama GTX 1080'ni geçeceğini sanmıyorum.

Ayrıca sisteminin de Crossfire yapmaya elverişli bir sistem olmasına ve oyununda Crossfire desteğinin bulunmasına bağlı alacağın performans için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı