RX 480 vs GTX 970, GTX 980, R9 390, R9 290X (Benchmark)

Sizce RX 480 bu fiyat aralığında tercih edilmesi gerek bir kart mı ?

• Evet

Oy: 30 81,1%
  • Hayır

Oy: 7 18,9%

• Oy verenlerin toplamı
    37

Closery

Megapat
Makaleler
4
Yer
Istanbul
Daha fazla  
Meslek
Front-end Developer
Merhabalar,
Öncelikle bu testleri ben gerçekleştirmedim ve sonuçları da başka bir web sitesinden alıp sizlere sunuyorum amacım sadece ama sadece sürekli RX 480 alınır mı ? GTX 970 yerine tercih edilir mi gibi soru soran kişilere yardımcı olmak.

Bu testler RX 480, GTX 970, GTX 980, R9 390, R9 290X ile yapılmıştır.

RX 480 şu anda ortalama 1.000 ₺ ile 1.100 ₺ fiyat aralığında elde edilebilen bir kart.

Ayrıca her ne kadar Technopat Youtube kanalında yayınlanan inceleme videosunda veya diğer bir çok yerde de söylense bile hatırlatmakta fayda var. Referans ürünü değil, markaların (Asus, Msi gibi) güzel soğutma çözümleri ile çıkarttıkları ürünleri almanızı tavsiye ederim.

Ve almayı düşünmeden önce kesinlikle videoyu izlemeniz gerektiğini düşünüyorum;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve testler;

3a83b03b1f4ffb33b66b8e24281f4355.png

1-4.jpg

2-3.jpg

4-1.jpg

5-1.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

Ek olarak forum kurallarını okudum. Ve şu kurallar;
"12- Diğer forumlarda açtığınız konuları Technopat Sosyal'e doğrudan kopyalayıp yapıştırmayın. Özgün bir konu açın ya da konuyu önce burada açın.

37- Kullanıcı haberleri ve incelemeleri bölümü sadece kendi özgün yazı ve videolarınız içindir. Buradaki paylaşımlarınızdan da site genelinde olduğu gibi siz sorumlusunuz. Sitede yer alan haberlerin ve içeriklerin özgün olmayan, dışarıdan alınarak bu bölümlere eklenmesi Kural 12. nezdinde değerlendirilebilir."

Son düzenleyen: Moderatör:
RX 480 yeni bir ürün fiyatlar daha da düşecektir. Hatırlarsanız R9 380 ilk çıktığında 1100 Tl ye satılıyordu bu kartında fiyatı revize edilecek. Özel soğutmalı modeller fabrika çıkışı yüksek OC yapılarak daha fazla performans artışı elde edilecek buradan bir artıya sahibiz , driverler güncellenecek buda 2. artımız oldu , kart daha ucuz ve yakın performans sergiliyor. Kart beklentilerin altında kaldı ama beklentiler GTX 980Ti performansı olduğu için normal karşılıyorum ben.

Yararlı konu, kimsenin iplememesi kötü olmuş :(
:/

RX 480 yeni bir ürün fiyatlar daha da düşecektir. Hatırlarsanız R9 380 ilk çıktığında 1100 Tl ye satılıyordu bu kartında fiyatı revize edilecek. Özel soğutmalı modeller fabrika çıkışı yüksek OC yapılarak daha fazla performans artışı elde edilecek buradan bir artıya sahibiz , driverler güncellenecek buda 2. artımız oldu , kart daha ucuz ve yakın performans sergiliyor. Kart beklentilerin altında kaldı ama beklentiler GTX 980Ti performansı olduğu için normal karşılıyorum ben.

Evet öyle açıkçası 1.100 TL bu kart için hele ki referans tasarım için gerçekten fazla umarım 1.000 TL nin altında kalır.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı