RX 480 vs RX 470

Gerçi ülkemizde izlenen fiyat politikasına bakarsak, eğer kart RX 480'e yakın bir performans sergilerse çıkış fiyatı ne olursa olsun yine olması gerekenden çok yüksek bir fiyat ile piyasaya sürülecek.

Nova bilgisayar kartlar çıkınca fiyatları değiştirmezse MSI RX 470 4GB modelini alırım.

Bu kartlar için 8 GB VRAM fazla zaten ileri dönük diyoruz ama ilerde 8 GB dosyayı işliyebilicek düzeyde olduklarını bek sanmıyorum.

Sonuç olarak 1080p için yapılan bir kart. 1080p ile 4gb vram doldurmak günümüz için mümkün değil. Doku detayları için çok beklenti yok ise imkansız zaten ilerisi içinde. Güncel bir kart olması makul fiyat sunması alınabilir kılıyor. Ben Asus MG278Q monitöre sahibim, benim monitörüm için daha güncel bir kart çıkmadı malesef. 4gb modeli alıp 1-2 sene sonra 400-500 lira civarı crossfire yapılabilir. Umarım bu nm düşüşleri ilerisi için crossfire ve sli amaçlıyordur. Olmasa bile 700-800 liraya aldığımız bir kart ilerisi için 2. elde zarar potansiyeli GTX 1070-1080'e göre komik kalacaktır. O kartlar kötü değiller ancak bu kart ile 1080p 60hz garantisi verdiği için, G-Sync monitöre sahip kişilerin, 2k ve altı kullanıcıların ülkemizde çok daha fazla olduğunu düşünürsek RX 470 gerçekten her konuda cazip kalıyor. Ancak teknoloji her yıl bize daha güzel seçenekler sunmaya devam ettiği için günümüz şartları ile en az zarar yapılacak seçenek sepete eklenmelidir. :)

Sonuç olarak 1080p için yapılan bir kart. 1080p ile 4gb vram doldurmak günümüz için mümkün değil. Doku detayları için çok beklenti yok ise imkansız zaten ilerisi içinde. Güncel bir kart olması makul fiyat sunması alınabilir kılıyor. Ben Asus MG278Q monitöre sahibim, benim monitörüm için daha güncel bir kart çıkmadı malesef. 4gb modeli alıp 1-2 sene sonra 400-500 lira civarı crossfire yapılabilir. Umarım bu nm düşüşleri ilerisi için crossfire ve sli amaçlıyordur. Olmasa bile 700-800 liraya aldığımız bir kart ilerisi için 2. elde zarar potansiyeli GTX 1070-1080'e göre komik kalacaktır. O kartlar kötü değiller ancak bu kart ile 1080p 60hz garantisi verdiği için, G-Sync monitöre sahip kişilerin, 2k ve altı kullanıcıların ülkemizde çok daha fazla olduğunu düşünürsek RX 470 gerçekten her konuda cazip kalıyor. Ancak teknoloji her yıl bize daha güzel seçenekler sunmaya devam ettiği için günümüz şartları ile en az zarar yapılacak seçenek sepete eklenmelidir. :)
Kesinlikle doğru tespit :)

Şimdi GTX 1050 gelir ... Onu da bekleriz. Bekleye bekleye 4 ay geçti. Daha da fazla bekleyen var. 600-700-800TL fiyatında RX480'e yakın performans verirse kesinlikle RX470 alırım. Ekran kartı için şu an biriktirdiğim paranın tam üzerine basıyor. Önceki nesil AMD'yi hatırlatayım ; R9 380 ve R9 380X arasında ki fiyat farkı 100-200TL olmasına rağmen performans farkı çok fazla yoktu. Aynen bu şekilde olacak bence. Fiyat farkı olmasına rağmen performans farkı olarak çok bir şey kaybettirmeyen bütçe dostu bir kart olacak. Fiyat olarak ise Rx 480 1100-1200TL Rx 470 ise 800-900TL arası bekliyorum. Türkiye de fiyatları tahmin etmek zor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı