RX 480 vs RX 580 SP

Video edit için AMD almanız zaten bir hata dostum küçük çaptan 8 GB almanı ve 2048SPLI bir ekran kartı almanı anlıyorum ama sana şunu söylemeliyim ki bu bütçeyle daha sağlam kart alırsın ya git bu para ile 1650 Super al içindeki CUDA sayesinde bile bu karttan daha fazla iyi render alırsın sistemini söyle bakalım kart bulalım sana.

İşlemci Ryzen 5 5500.
Anakart MSI B550 Pro Max.
RAM DDR4 16 GB suanlik 32 yapacağım.
Power 2000 what.
2 tane M.2 SSD var.

Video edit için AMD almanız zaten bir hata dostum küçük çaptan 8 GB almanı ve 2048SPLI bir ekran kartı almanı anlıyorum ama sana şunu söylemeliyim ki bu bütçeyle daha sağlam kart alırsın ya git bu para ile 1650 Super al içindeki CUDA sayesinde bile bu karttan daha fazla iyi render alırsın sistemini söyle bakalım kart bulalım sana.

İşlemci Ryzen 5 5500.
Power 2000 what.
2 tane M.2 SSD var.

2000W Power Supply daha bende yok ama bir kontrol edeyim öncelikle ne tarz render alıyorsun video edit demiştin bu kurgu mu profesyonel açıdan mı yoksa basit şeyler mi ya da After Effects üzerinden şatafatlı editler falan mı?

2000W Power ne için bu sisteme sanırım siz mining rig almışsınız. Dediğiniz ekran kartları da bu çok da bir şey beklememek lazım ikinci elde bütçeyi yükseltip 1080 1080 Ti 1660 Ti seviyelerine çıkıp bakabilirsin.

Mining için değil Power da biraz acemilik oldu GF 500 vardı bir de bu 2000 watt vardı aynı fiyatdı bunu alayım dedim saçma şekilde.

İşlemci Ryzen 5 5500.
Power 2000 what.
2 tane M.2 SSD var.
2. el nvidia kartdan sorun geliceğini sanmıyorum.
1660 super 4K ya aldım 2 gün önce 2. el alırken vram sıcaklıklarına ve arkadaki koruma bandına dikkat etmek gerek.
yerinde test edin

Çok profesyonel değil.

2000W Power Supply daha bende yok ama bir kontrol edeyim öncelikle ne tarz render alıyorsun video edit demiştin bu kurgu mu profesyonel açıdan mı yoksa basit şeyler mi ya da After Effects üzerinden şatafatlı editler falan mı?

Çok profesyonel değil ortalama CapCut tarzı daha basit uygulama kullanıyorum.

Çok profesyonel değil.

Çok profesyonel değil ortalama CapCut tarzı daha basit uygulama kullanıyorum.

Cebimde para kalsın diyorsan 1650 Super alabilirsin ikinci elde 2500TL gibi fiyatlara bulunyor edit için amatör işte işini gayet görür veya biraz arttırayım dersen 3000-3500 arasına 1660 Ti var bu tam senlik bir kart tüm ideal işini görür biraz eskiler ama iyiler 5000-5500 bandına çıkabilirsen eğer fiyat olarak direkt RTX 3050 al kapat konuyu 1080 Ti gibi kartlara hiç bakma çok eski ve demode kaldılar ama eğer ben AMD adamıyım dersen de aynı bu şekilde RX 6600 XT tercih edebilirsin gayet güzel kartlardır RAM'e vereceğin bütçeyi ekran kartına odakla 16 GB RAM amatör işler için gayet uygun sonra çıkartırsın yukarıya ve sinema editi yaparken bile 16 GB kullanıyordum yeni yükselttim bende yani daha yeni aklıma geldi aslında :D.

Cebimde para kalsın diyorsan 1650 Super alabilirsin ikinci elde 2500TL gibi fiyatlara bulunyor edit için amatör işte işini gayet görür veya biraz arttırayım dersen 3000-3500 arasına 1660 Ti var bu tam senlik bir kart tüm ideal işini görür biraz eskiler ama iyiler 5000-5500 bandına çıkabilirsen eğer fiyat olarak direkt RTX 3050 al kapat konuyu 1080 Ti gibi kartlara hiç bakma çok eski ve demode kaldılar ama eğer ben AMD ada mıyım dersen de aynı bu şekilde RX 6600 XT tercih edebilirsin gayet güzel kartlardır RAM'e vereceğin bütçeyi ekran kartına odakla 16 GB RAM amatör işler için gayet uygun sonra çıkartırsın yukarıya ve sinema editi yaparken bile 16 GB kullanıyordum yeni yükselttim bende yani daha yeni aklıma geldi aslında :D.

Kaç GB olmasını önerirsin 1650 ve 1660 Ti'yi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı