RX 480 WattMan hatasının bir çözümü var mı?

SpongyFX

Hectopat
Katılım
8 Haziran 2020
Mesajlar
155
Çözümler
3
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Web Tasarımcı, Çaylak Oyun Geliştiricisi
Merhabalar,

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki WattMan hatasını yeni almıyorum. Biraz bilgim de var aslında. Sahip olduğum ekran kartı ASUS Dual RX480 4 GB OC Edition isimli bir ekran kartı. Yaklaşık 1 yıl kadar önce bu sorunla karşılaştım. (oyunu açınca bilgisayar donuyor, bir süre geçtikten sonra siyah ekran oluyor, yine bir süre geçtikten sonra ekran geliyor fakat oyuna artık erişemez oluyorum, tekrardan başlatmak mecburiyetinde kalıyorum ve Radeon ayarlarım[Eğer varsa] da sıfırlanıyor.)
Bu süreç boyunca internetten edindiğim bilgilerle downgrade denilen mevzu ile kartımı kullanmayı bir nebze de olsa başardım. Core Clock'u düşürdüm. Memory Clock'u düşürdüm. Başlarda 100MHz kurtarıyordu. Sonra 300 MHz aşağıya çektim. Şimdi kartımı 1300MHz'ten 450MHz'ye çekiyorum yine de fayda etmiyor. Hatta bazen oyunu açmama bile gerek kalmıyor. Masaüstünde dolaşırken bile donduğu oluyor. Volt ayarlarını hiç ellemedim çünkü onda pek bir bilgim yok. Kartı iyice kullanılamaz hâle getiririm diye de dokunmadım. Siz dostlarımdan istediğim şey ise daha önce bu sütten ağzı yanan varsa ve sorunu farklı şekilde çözen varsa söylemeleri, yoksa da belki beyin fırtınası yaparak bu sorunu çözebiliriz. Kim bilir? Ben bilmem. Olabildiğince sakin kalmaya çalışıyorum. Birçok arkadaşın da bunun sıkıntısını çektiğini biliyorum. Hem geçmiştekiler, hem bizler hem de gelecekte bu sorunu yaşayan arkadaşlar için de çözüm bulmuş oluruz.
Ben şöyle düşündüm. Bu WattMan hatasının nedeni voltajı ayarlayamamaktan geçiyordu özetle diye biliyorum. Ekran kartının voltajını sabit tutmak için de Core Clock'u sabit tutmamız lazım. Fakat gördüğüm kadarıyla sürekli bir state 1 durumu mevcut AMD'nin programında. Yani benim ekran kartım için konuşmak gerekirse 1. durumu 300MHz 2. durumu 1300 şeklinde girmek gerekiyor. 1. durumu acaba 1300 yapabilseydik sorun çözülür müydü? Ekran kartının Core Clock'unu nasıl sabitleyebiliriz?

1610909373015.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı