RX 480'i BIOS Güncelleyerek RX 580 Yapma

Tamamdır. +25 power limit verdim. Birde oc mod son olarak 1393 doğru dimi. Daha yüksek oc yapmıyor. Sanırsam Birde baskı altında 3-4 saat boyunca 68 ile 75 arası derece normalmi ?
Ben 75 dereceyi hiç görmedim kasa içi hava akışını düzenlemeniz yararlı olabilir.

Ben 75 dereceyi hiç görmedim kasa içi hava akışını düzenlemeniz yararlı olabilir.
Peki bu Power Limitten Dolayı olabilirmi ? Kasa içinde hava akışı normal olduğunu düşünüyorum. ekran kartının Termal Macununu falanda değiştirdim temizliğini yaptım. Fanlar doğru çalışıyor. Baskı altına girince 3-4 saat sonra ısı derecesi 68 ila 75 derece oynuyor ultra ayarlarda. Şuan arka planda bir oyun açık mesela 52 derece'de seyir ediyor. İlerleyen zamanda kendi Custom kasamı yapacağım hava sürkulasyonu kuvvetli olan.

* Gigabyte UD4 X99 2011v3
* i7 5820 k işlemci
*32 GB DDR4
*MSI RX480 8G Gaming X ---> MSI RX 580 8G Gaming X
*800 PSU
*250 GB SSD
*1 TB Harddisk

Son düzenleme:
Termal macunu değiştirmeniz gereksiz olmuş kanımca en az 2 sene orijinal Termal macuna dokunulmamasını düşünüyorum. +25 Power limit tabiki de sıcaklık değerlerinde yükselmeye sebebiyet verebilir çünkü kart ihtiyaç duyduğu zaman normalden fazla güç çekiyor. 75 derece sıkıntılı bir sıcaklık değil gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben 3-4 saat oyun oynamadığım için o derecelere çıkmadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Termal macunu değiştirmeniz gereksiz olmuş kanımca en az 2 sene orijinal Termal macuna dokunulmamasını düşünüyorum. +25 Power limit tabiki de sıcaklık değerlerinde yükselmeye sebebiyet verebilir çünkü kart ihtiyaç duyduğu zaman normalden fazla güç çekiyor. 75 derece sıkıntılı bir sıcaklık değil gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ben 3-4 saat oyun oynamadığım için o derecelere çıkmadım.
Ekran kartı yine aynı Power Limit i +25 e çektim Ekran kararıyor geri geliyor anlamadım :/
Bu arada Power Limit mi artıracağız yoksa Core Voltage mi ?

Ekran kartı yine aynı Power Limit i +25 e çektim Ekran kararıyor geri geliyor anlamadım :/
Bu Hatayı alıyorum.
aaa.jpg

Eki Görüntüle 235923
Power Limit artıracaksınız. Sizin GPU çekirdeğiniz bu hızlara uygun değil demekki RX 480 Bios'una geri dönmenizi tavsiye ederim.

Power Limit artıracaksınız. Sizin GPU çekirdeğiniz bu hızlara uygun değil demekki RX 480 Bios'una geri dönmenizi tavsiye ederim.
Mesela şimdi format attım. Tekrar bilgisayara rx580 biosu ile bu seferde AMD grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarılı bir şekilde kurtuldu yazısı verdi. Bunun Power Limit ile alakası varmıdır. Sence ?

H
Mesela şimdi format attım. Tekrar bilgisayara rx580 biosu ile bu seferde AMD grafik sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve bu durumdan başarılı bir şekilde kurtuldu yazısı verdi. Bunun Power Limit ile alakası varmıdır. Sence ?
Hocam siz RX 480 orijinal biosuna geri dönün kartınızı çok zorlamayın.

Öncelikle arkadaşlar bu işlemi yapmamanızı tavsiye ediyorum. Ben yaptım Rx580 biosladım kartta sorunlar oluşmaya başladı 1 hafta önce eski biosuna çevirdim. Kart sanırım arızalandı ekran bilgisayar açılırken gelmiyor. Monitörü kapatıp açmam gerekiyor. Sonra görüntü alabiliyorum. Bazı oyunlarda ekran kendiliğinden gidiyor. Tekrar monitörü açıp kapatınca görüntü geliyor. Bazende ekranda abuk sabuk renkli çizgiler çıkıp bilgisayar kendini resetliyor. Bilginize ben daha önce macun değiştirdiğım için garanti dışı sanırsam ürün vede bios update yapmak zaten garanti dışı bıraktığını düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı