RX 480'li sisteme nasıl overclock yapılır?

Batuyed

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7-4770 3.4ghz, Rx 480 4GB, 16GB Ram 1600mhz, 450W Psu.
Meslek
Öğrenci
RAM
8x2 GB 1600 mhz ram
Ekran kartı
rx 480 4gb Saphire nitro+
Anakart
Lenovo Sharkbay
İşlemci
i7-4770
Merhaba sistemime nasıl overclock yaparım? BeamNG gibi oyunlarda düşük FPS alıyorum yüksek ayarlarda bu yüzden overclock yapmak istiyorum. Not: Deneyimlerime göre bilgisayarım yük altındayken kapanıyor. Yanıtlarınızı bekliyorum.

bilgisayarınızda overclock nasıl yapılır (dikkatli olun!)​

dikkat: overclock yapmak, donanımınıza zarar verebileceğinden riskli bir işlemdir. Bu rehberi dikkatle takip etmeniz ve her adımı anlamanız önemlidir. deneyimsizseniz, overclock yapmamanızı veya bir uzmandan yardım almanızı kesinlikle öneririm.

BeamNG gibi oyunlarda düşük FPS almanızın başka nedenleri de olabilir. örneğin, ekran kartınız oyun için yeterince güçlü olmayabilir veya oyun ayarlarınız optimize edilmemiş olabilir. Overclock yapmadan önce diğer seçenekleri de denemenizi tavsiye ederim.

sisteminizin yük altındayken kapanması, ısıyla ilgili bir sorunun göstergesi olabilir. Overclock yapmadan önce soğutma sisteminizi kontrol etmeniz ve gerekirse yeterli soğutma sağlamanız önemlidir.

overclock yapma aşamaları:

1. ön hazırlık:

• bilgisayarınızın donanım özelliklerini öğrenin (işlemci, anakart, RAM, soğutma sistemi vb.).
  • anakartınızın overclocka izin verip vermediğini kontrol edin.
  • overclock yapmak için gerekli yazılımları indirin ve yükleyin (örneğin: CPU-Z, HWMonitor, MSI Afterburner).
  • sisteminizin yedeğini alın.
2. BIOS ayarları:
  • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS'a girin.
  • gelişmiş ayarlar menüsüne gidin.
  • overclock veya CPU çekirdek ayarları gibi bir menü arayın.
  • çarpan ve voltaj gibi ayarları küçük artışlarla değiştirin.
  • her değişiklikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sistemin stabil çalıştığından emin olun.
3. stres testi:
  • AIDA64 veya Prime95 gibi bir stres testi programı kullanın.
  • Testi en az 30 dakika çalıştırın ve sistemin ısınmasını ve stabil çalışmasını gözlemleyin.
  • sıcaklıklar kabul edilebilir sınırların (genellikle 80-90°c) dışına çıkarsa overclock ayarlarınızı geri alın.
4. optimize etme:
  • işletim sisteminizi ve sürücülerinizi güncelleyin.
  • oyun ayarlarınızı optimize edin.
  • güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın.

Biosumda öyle bir ayar yok o zaman anakart desteklemiyor mu?

BIOS'umda öyle bir ayar yok o zaman anakart desteklemiyor mu?

Eğer BIOS'unuzda overclock ile ilgili herhangi bir ayar bulamıyorsanız, evet, anakartınız büyük ihtimalle overclock işlemini desteklemiyor demektir.

Ancak, kesin emin olmak için şu adımları da deneyebilirsiniz:

1. anakartınızın modelini doğrulayın:
  • Bilgisayarınızın kasasını açın ve anakartınızın modelini kontrol edin.
  • Anakart modelini internette aratarak kullanım kılavuzuna veya teknik özelliklerine bakın.
  • Kullanım kılavuzunda veya teknik özelliklerde overclock ile ilgili herhangi bir bilgi olup olmadığını kontrol edin.

Ben yok diye biliyorum şu konuya bakabilrimisinz ?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yanlış bilgi
Ben yok diye biliyorum şu konuya bakabiliri misinz?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Overclock edilebilen bazı popüler işlemciler şunlardır:

• Intel Core i5 ve i7 işlemciler
  • AMD Ryzen 5 ve Ryzen 7 işlemciler
  • Intel Xeon işlemciler
  • AMD EPYC işlemciler
Overclock edilemeyen bazı popüler işlemciler şunlardır:

• Intel Celeron ve Pentium işlemciler
  • AMD Athlon ve Sempron işlemciler
  • ARM işlemciler

Son düzenleyen: Moderatör:
yani yapabilir miyim? birde sistemim kapandığında açılınca amd çökme felan diyor acaba ekran kartı fazla mı ısınıyor?

Ben yok diye biliyorum şu konuya bakabilrimisinz ?

İşlemcin overclock desteklemiyor. Ekran kartına overclock yapabilirsin ama.

AMD Software üzerinden yapabilirsin ekran kartına. PSU'n nedir?

Yani yapabilir miyim? Bir de sistemim kapandığında açılınca AMD çökme falan diyor acaba ekran kartı fazla mı ısınıyor?

Düzgün bir işlem yapılmadığında bu hatayla karşılaşırsın hocam. Tek tek deneyerek ayar bulman lazım. GPU'ya çok önermediğim bir işlem hız aşırtma.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı