Rehber RX 4XX 5XX kartlarda TDP limitini kaldırmak

RX 590'ı geçiyorum FurMark V2 testinde. 4.4K puan yapmıştım yanlış hatırlamıyorsam. Ha bu ekstrem overclock ile mümkün.

RX 580 ile 2048sp arasında uçurum fark yok. %5 falan vardı galiba.

Bayağı iyisiniz hocam, kart da ucuz olduğundan yettiğince abanın bence, maksimum nasıl olacağını merak ediyorum.

AMD Software üzerinden 2048sp için stabil bir OC ayarı verebilir misiniz size zahmet? Kartım genelde soğuk çalışıyor, kapalı kasada ve oyundayken 60 derece. Maksimum 74 derece gördüm, Power Supply'im 650W.

Bayağı iyisiniz hocam, kart da ucuz olduğundan yettiğince abanın bence, maksimum nasıl olacağını merak ediyorum.
İleride dediğim gibi +100mV core offset hex editor ile modlayacağım. Ayrıca bu kartların bellek zamanlamalarını modlayabiliyorsunuz. Ubermix timingleri de attıktan sonra muhtemelen 4.5 4.6K falan göreceğim. +100mV ile 1500MHz core görürüm muhtemelen.

Bakalım, 2026 kışını bekliyorum.

RX5000 de olmaz mı?

RX5000 de olmaz mı?
RX 5000 serisi için more power tool kullanmalısın. Elimde RX 5000 serisi bir kart yok haliyle denemedim modifiye etmeyi. Az önce de dediğim gibi kendim denemediğim şeyin rehberini yapmam.

RX 5700 kartı vbios flash ile 5700XT'ye çevirebilirsiniz ama eğer elinizde 5700 kart var ise.

5500xt var.

More power tool ile yapabilirsin. Çekirdek hızını hava soğutması haliyle 2100-2200 yapanlar var.

Benim overclock ayarlarım sana uymayabilir. Ancak RX 4XX 5XX kartlar bellek overclocktan çok sağlam performans artışı yakalıyorlar.

Bellek hızını 2200MHz girip deneyebilir misin? Çökme/görüntü bozulması yaşarsan 2100 dene. Çekirdek hızı için 1340MHz @ 1.05V öneririm.

Son düzenleme:

Hocam BIOS yazma işinde driver bulunamadı hatası veriyor. Driver üzerinden yaptığımda GPU hızı 1970MHz Memory clock ise 3640 MHz civarında TDP'yi ise +%20 yaptım stabil bir şekilde kullanım sunuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…