RX 5000 serisi WattMan hatası düzeldi mi?

• Konuyu başlatan EOS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 25
  • Görüntüleme 1.225
Sen herkese fanboy deyip duruyorsun her konuda görüyorum seni. Yerli yabancı forumları dolaş bakalım RX 5xxx ve 6xxx serisinde sorun yaşamayan yok neredeyse. WattMan demiyorum bak sürücü sorunu ile uğraşıyor millet. Ben para verip kart alacağım 20 tane sürücü indirip teker teker kurmak zorunda mıyım hangisi stabil diye? Sürücülerin FPS testlerini yapan YouTube kanallarında bile yabancılar yazıyor hep alta bilmem şu sürücüye döndüm şu sürüm sorunlu çalışıyor ekran kartımın modeli bu diye. Burada bence fanboy olan sensin.

Dostum şunu anlamıyorsunuz. AMD'nin yıllardır hep sürücü sorunu var. Senede 1 kere düzgün sürücü yapar diğer çıkarttığı sürücüler hep sıkıntılı devam eder. Bu forumdan örnek vereyim. Gir sürücü konularına özellikle hep RX 6xxx serisi kullananlar 23.9.1 sürümüne döndüm az çok düzeldi diyorlar. Kimisi 23.8.2 sürümüne geri dönmüş mesela. Niye bu insanlar sürücülerle uğraşsın ki? Stabil değil işte kim ne derse desin.

@EOS hocam bütçen varsa durumun varsa NVIDIA al keyfine bak hiç uğraşma. Sürücünü kur devam et. Bizim gibi hard diske 20 tane sürücü indirip teker teker kurup hangisi stabil hangisi fazla FPS veriyor diye uğraşır durursun yoksa. 2 gündür uykusuzum bu sorunlarla uğraşıyorum inan ki. Diskim de Pro versiyonlarda dahil 23.5.2 sürümünden itibaren 23.9.3 sürümüne kadar olan tüm sürücüler var. Hepsini kurup deniyorum. Hala tarayıcı açıkken video vs izlerken sistem donup kalıyor kilitleniyor. Bunu şu an AMD kart kullanan herkes yaşıyor. Özellikle RX 6xxx serisi kullananlarda var. Benim kartım RX 5500 XT ben bile yaşıyorum yıldım desem yeridir. İlk işim NVIDIA kart almak olacak. Yıllardır hep AMD kart aldım hep sürücü sorunuyla uğraştım bu sefer yeter AMD kart almam daha sürücü sorunlarını çözene kadar. Bu gidişle zor. Tamam kartları iyi olabilir eyvallah ama sürücü ve yazılım kısmı çöp adamların.
Fanboysun çünkü bilader. RX 6000, stabil bir seridir. WattMan ise, GPU kaynaklı olmuyor neredeyse her zaman. WattMan, AMD sürücüsünün verdiği bir hata diye bunu GPU'ya yükleyemezsin. Öyle bir mantık yok. Adam WattMan aldım diye geliyor sonra bakıyoruz ki frekansı köklemiş, kendince OC yapmaya kalkmış. Rampage PSU ve Hikvision RAM kullananların sonu bellidir. Ayrıca kaç tane sürüm denedim, hiçbir sorun göremedim. Bazen mobilde sorun çıkabiliyor. Ayrıca en stabil olan sürücüler de bellidir. Onları kurup oyna istediğini. Güncellemek zorunda değilsin. NVIDIA'da hiç problem yok muymuş? :D En fazla NVIDIA kartlara sahip olan kişiler teknik destek kategorisine konu açıyor bilgisayardaki hatalarla ilgili. Kimse " RX 5000 serisi bal gibi" de demiyor size. Kronik bir sorun varsa RX 6000 serisinde, verilerinizle beraber kanıtlayacaksınız. Ortaya laf atıp kaçmak yok.

Son düzenleme:
Fanboysun çünkü birader. RX 6000, stabil bir seridir. WattMan ise, GPU kaynaklı olmuyor neredeyse her zaman. WattMan, AMD sürücüsünün verdiği bir hata diye bunu GPU'ya yükleyemezsin. Öyle bir mantık yok. Adam WattMan aldım diye geliyor sonra bakıyoruz ki frekansı köklemiş, kendince OC yapmaya kalkmış. Rampage PSU ve Hikvision RAM kullananların sonu bellidir. Ayrıca kaç tane sürüm denedim, hiçbir sorun göremedim. Bazen mobilde sorun çıkabiliyor. Ayrıca en stabil olan sürücüler de bellidir. Onları kurup oyna istediğini. Güncellemek zorunda değilsin. NVIDIA'da hiç problem yok muymuş? :D en fazla NVIDIA kartlara sahip olan kişiler teknik destek kategorisine konu açıyor bilgisayardaki hatalarla ilgili. Kimse " RX 5000 serisi bal gibi" de demiyor size. Kronik bir sorun varsa RX 6000 serisinde, verilerinizle beraber kanıtlayacaksınız. Ortaya laf atıp kaçmak yok.

Ortaya laf atıp kaçan yok ayrıca fanboy diyorsun da ben bu zamana kadar hep AMD kart kullandım işlemci de bile AMD kullandım hayatımda ilk defa Intel işlemci kullanıyorum şu an da. NVIDIA kartım da sadece GTX 275 vardı fanboy az çok kim oluyor belli aslında. Stabil dediğin kartlarla sorun yaşayanlar çok var forumları araştır link atmana gerek yok. Tek tek forum linki mi atalım illa? Stabil sürücü mü arayalım saatlerce? Sürücü dediğin nedir indirir kurarsın normal bir şekilde kullanmaya başlarsın. Bana ne abi yani ben zorunda mıyım sorun yaşamaya? Ya tarayıcı açıkken sistem donar ya oyun açarsın ha bire drop yapar. Emin ol 20 tane sürücü denedim hiçbiri stabil değil. Ayrıca ben sana WattMan ile alakalı bir şey demedim. Sen RX 6000 serisi stabil diyorsun ama forumlar da RX 6000 serisi ile neredeyse sorun yaşamayan kimse yok. Adamlar 23.8.2 kurdum 23.9.1 kurdum eski sürücü ile kullanıyorum diyorlar. Stabil mi bu şimdi? Baba malı gibi savunmanın anlamı yok iyiyse iyi kötüyse kötü bunu diyebilmeniz lazım. Marka fanı olmaya gerek yok. Bu bir gerçek kardeşim AMD yıllardır sürücü işini bir türlü tutturamadı. 1 sürücüsü iyiyse geri kalanı hep sorunlu çıkıyor. Ben yıllardır AMD kart kullandım hep sürücü sorunlarıyla uğraştım yine rahat durmadım RX 5500 XT aldım ama pişman oldum. Sürücü ile uğraşmak istemiyorum ben. Akşam 2-3 saat oyun zevkimiz vardı o da gitti. Acaba drop olacak mı bilgisayar donacak mı korkusuyla bilgisayarın başına geçiyoruz resmen. Size göre de hep milletin RAM'i kötü PSU'su çöp oluyor nedense. Cougar 700W+80 PSU kullanıyorum bu zamana kadar sorun yoktu da 1 hafta da mı sorun oldu? AMD istediği kadar NVIDIA'dan güçlü kartlar üretsin istediği kadar kart çıkarsın yazılım sorununu düzeltmediği sürece benim gözümde çöptür. 10 tane konu varsa rahat 8 tanesi AMD sürücü sorunlu konular oluyor. Yerli yabancı günlerdir araştırıyorum. AMD forumda bile konu açılıyor artık. Benchmark yapan YouTube kanalların da bile yorumlar da herkes RX 6000 serisi ile yaşadığı sorunu yazıyor sürücü önerisi istiyor ya siz körsünüz ya da biz körüz anlamıyorum artık. Son olarak birader diye hitap eden biriyle muhatap olmak istemiyorum. Fanboyluk yapmayı bırakın sorun varsa sorun var deyin bile bile sorunsuz demenin anlamı yok. Herkes dert yanıyor iki kişinin kartında sorun yok diye tüm seriyi sorunsuz sanıyorsunuz.

2021 başında sistem topladım. Rx5500xt 8GB ile o zamandan beri ara ara , bazende sürekli wattman hatası alıyorum. 2 sene geçmiş hala sorunla boğuşuyorum , ben böyle rezalet görmedim. Bir sürücüyle hatalar rafa kalkıyor, sanki sorun yokmuşcasına kullanırken , başka sürücüye güncelleyince hatasız 2 gün geçiremiyorum. Şu aralar bilgisayarı açtığımda açılmıyor fanlar dönüyor ekran yok diyor. Reset atıyorum düzelmiyor. Güç tuşuna 3 saniye basıp reset atınca bir ihtimal düzeliyor. Artık bıkıp usandım şu saçmalıktan. Nvidia'ya geçip sorunsuz yaşamak bizimde hakkımız ya... AMD şakamısın birader , sattığınız ürünün arkasında neden durmuyorsun. Üst seviye kartları sorunsuz çıkarmasını biliyorsun eee , gerisi saldım çayıra hesabı. AMD'nin 5000 serisi özellikle rx5500'ü almayın sonra geride almazlar pişman olursunuz.

2021 başında sistem topladım. RX 5500 XT 8 GB ile o zamandan beri ara ara, bazen de sürekli WattMan hatası alıyorum. 2 sene geçmiş hala sorunla boğuşuyorum, ben böyle rezalet görmedim. Bir sürücüyle hatalar rafa kalkıyor, sanki sorun yokmuşcasına kullanırken, başka sürücüye güncelleyince hatasız 2 gün geçiremiyorum. Şu aralar bilgisayarı açtığımda açılmıyor fanlar dönüyor ekran yok diyor. Reset atıyorum düzelmiyor. Güç tuşuna 3 saniye basıp reset atınca bir ihtimal düzeliyor. Artık bıkıp usandım şu saçmalıktan. NVIDIA'ya geçip sorunsuz yaşamak bizim de hakkımız ya... AMD şaka mısın birader, sattığınız ürünün arkasında neden durmuyorsun. Üst seviye kartları sorunsuz çıkarmasını biliyorsun eee, gerisi saldım çayıra hesabı. AMD'nin 5000 serisi özellikle RX5500'ü almayın sonra geride almazlar pişman olursunuz.

Benim WattMan sorunum yok ama her sürücü de bir sorun oluyor. Şu an bütün tarayıcılar da donuyor sistem reset atmak zorunda kalıyorum. Çok sıktı yemin ederim. NVIDIA kart alacağım en kısa zaman da. Bu markanın sürücü sorunları ezelden beri var.

Benim WattMan sorunum yok ama her sürücü de bir sorun oluyor. Şu an bütün tarayıcılar da donuyor sistem reset atmak zorunda kalıyorum. Çok sıktı yemin ederim. NVIDIA kart alacağım en kısa zaman da. Bu markanın sürücü sorunları ezelden beri var.
Default radeon wattman settings have been restored due to unexpected system failure.(Beklenmedik sistem arızası nedeniyle varsayılan performans optimizasyon ayarları geri yüklendi.)
Sisteminizde bir sürücü zaman aşımı meydana geldiğini tespit ettik , gibi hatalar alıyorsanız sorun driverdadır. Ben daha şunu anlamadım açıkcası: Bu sorunlar kartla mı alakalı yoksa driver'la mı ? Çünkü aynı kartı kullanıp sorun yaşamayanlarda var. O zaman kartlar fabrika çıkışlı olarak fazla overclocklu çıktığından sorunmu yaşıyor ? Driverlar ile ilgili olsa , amd bu hatayı düzeltemeyecek kadar beceriksiz mi yani ? Açıkcası sorunun nereden kaynaklandığı önemli...

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı