RX 540 Düşük Performans Sorunu

LOL'de RX540'la oyunu açsam bile orta ayarlarda 40'tan yukarı zar zor çıkıyor. 60 oluyor iniyor bu böyle tekrarlanıyor. TF'lerde 20-30 falan oluyor oyun oynanmaz halde.

Son düzenleyen: Moderatör:
LOL'de RX540'la oyunu açsam bile orta ayarlarda 40'tan yukarı zar zor çıkıyor. 60 oluyor iniyor bu böyle tekrarlanıyor. TF'lerde 20-30 falan oluyor oyun oynanmaz halde.
Sistemin diğer parçaları nelerdir?

Diğer sistem özelliklerinizi de belirtin.
Ayrıca MSI Afterburner CPU, GPU, Bellek kullanım ve sıcaklık değerlerini paylaşın.

Lenovo ideapad 330 15arr.Ryzen 5 2500 u.8gb. ram.2gb. ekran kartı.Cpu kullanımı yaklaşık 1.5-2 arası(tahminim).SIcaklık konusunda bişey diyemeyeceğim.

Son düzenleme:
Lütfen tahmin değil. Bağlantıda paylaştığım rehberi okuyarak oyun içi görseller paylaşın.

1. RX 540 ekran kartı değil.
2. Radeon 540 ekran kartın var ve RX 540 ekran kartın kırpılmış hali. MX150'in kırpılmış düşük versiyonu diyebilirsiniz.
3. RX 540 128Bit , Sendeki Radeon 540 64Bit ekranıdır.
4. 2500U işlemcisinde güç kısıtlaması mevcuttur. 2 dakika sonra işlemci gücünü düşürerek sistemi boğuyor.
5. BIOS güncelleme beklemen gerekli bu gücü kısıtlayan Lenovo yani üretici firmasıdır.

Arkadaş haklı. Hepsiburada dan özellikle sormama rağmen Rx540 diye cevap geldi aynı laptopu aldım. Radeon 540 çıktı. İade etmek istedim alamayız dediler. Şuan tüketici hakem heyetinde olay. Rx540 diye Radeon540 satıyorlar

2 haftayı doldurmadıysanız ürünü beğenmedim diyerek ve kurulu işletim sistemi silip iade edebilirsiniz. Radeon 540 ve RX 540 arasında fark yoktur hocam.

RX 540
FP32 (float) performance: 1,248 GFLOPS

Radeon 540
FP32 (float) performance: 1,151 GFLOPS

Kısaca RX de alsanız düşük aldığın oyunda yine düşük performans alacaksınız. Tek sorunu işlemci gücü kısıtlamışlar. İşlemci gücü kısıtlama olmasa RX 540 Acer'dan daha iyi performans vereceği kesindir. 2500U işlemcili RX 540 bilgisayar ülkemizde bulunmamaktadır. RX 550 ve üstü satılıyor bu işlemci ile. İşlemci iyi olduğu için. RX 550 mobil ekran kartılı ile satılmaktadır. Lenovo gücü kısıtladığı için ekran kartı gücü işe yaramıyor. Vega 8 ile arasında fazla farkı bulunmamakta. Bu yüzden oyunlarda fark göremiyorsunuz.

Radeon540 64 bit RX540 128 bit nasıl fark yoktur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…