RX 550 4 GB ve R3 2200G

AMD oyun işlemcisi diye çıkarıyor ama.

Bütçe meselesi kardeşim. AMD sana zorla mı aldırtıyor? AMD 6900 XT gibi bir canavarı da çıkarttı ama istersen oyun oynarsın istersen internette gezersin. Ne için kullanacağın adamları ilgilendirmez. Senin bütçene bağlı. Yani sen istiyorsan eğer APU bir işlemciden RTX 3090 performansı öyle bir şey olmayacak.

Çok önemli birşey Apu yani dahili ekran kartı olan işlemcilere (Sonu G ile biten) ekran kartı takılmaz.
-20 performans kaybı olur.Tavsiye edilmez.
Onun yerine ram güçlendirip 8gb+8gb daha mantıklı en azından dahili ekran kartı sistemi yormaz.
Bizde Ryzen 3 3200g vardı çok popüler 15 oyunu rahat açıyordu Erkan kartına ihtiyaç yoktu. Ama tek ram değil çift ram kullanmak gerekiyor böyle sistemleri (4+4gb yada 8+8gb gibi). işlemcinin karşılığı Nvidia 1050 yani intel gibi dandik değil baya baya oyun mümkün.

Artı -1 Eksi
Çok önemli birşey Apu yani dahili ekran kartı olan işlemcilere (Sonu G ile biten) ekran kartı takılmaz.
-20 performans kaybı olur.Tavsiye edilmez.
Onun yerine ram güçlendirip 8gb+8gb daha mantıklı en azından dahili ekran kartı sistemi yormaz.
Bizde Ryzen 3 3200g vardı çok popüler 15 oyunu rahat açıyordu Erkan kartına ihtiyaç yoktu. Ama tek ram değil çift ram kullanmak gerekiyor böyle sistemleri (4+4gb yada 8+8gb gibi). işlemcinin karşılığı Nvidia 1050 yani intel gibi dandik değil baya baya oyun mümkün.
Herhangi bir performans kaybı yok. Sadece işlemcinin içine GPU eklemek zahmetli olduğu için aynı nesildeki işlemcilerden daha güçsüz oluyorlar.

2200G alacağım ve sorum şu RX 550 4 GB alsam Vega 8'den ne kadar performans farkı olur? Bunu merak ediyorum cevaplarınızı bekliyorum...
İşlemci olarak 2200G önermem. en azından 2400G - 3400G bakmanız çok daha sağlıklı olur. Çünkü işlemci gücü olarak epey vasat. Hatta ileride ekran kartı eklerim, sistemi yükseltirim gibi bir hedefiniz yoksa APU'ya yönelmeyin derim.

O kadar güçlü olsa bu APU'lar ekran kartları hiçbir şeye yaramazdı.
Azıcık güçlü olsa bari tamam da harbi çok kötü.
Bütçe meselesi kardeşim. AMD sana zorla mı aldırtıyor? AMD 6900 XT gibi bir canavarı da çıkarttı ama istersen oyun oynarsın istersen internette gezersin. Ne için kullanacağın adamları ilgilendirmez. Senin bütçene bağlı. Yani sen istiyorsan eğer APU bir işlemciden RTX 3090 performansı öyle bir şey olmayacak.
Vatan bursa nilüfer çalışanı Samet e lanet okuyorum buradan. Bana her oyunu açar diye topladı.

Çok önemli bir şey APU yani dahili ekran kartı olan işlemcilere (sonu g ile biten) ekran kartı takılmaz.
-20 performans kaybı olur. Tavsiye edilmez.
Onun yerine RAM güçlendirip 8 GB+8 GB daha mantıklı en azından dahili ekran kartı sistemi yormaz.
Bizde Ryzen 3 3200G vardı çok popüler 15 oyunu rahat açıyordu erkan kartına ihtiyaç yoktu. Ama tek RAM değil çift RAM kullanmak gerekiyor böyle sistemleri (4+4 GB ya da 8+8 GB gibi). İşlemcinin karşılığı NVIDIA 1050 yani Intel gibi dandik değil bayağı bayağı oyun mümkün.

Ne olur dalga geçiyorum deyin. APU işlemciye ekran kartı takılmaz da ne demek?

Vatan bursa nilüfer çalışanı Samet'e lanet okuyorum buradan. Bana her oyunu açar diye topladı.

Hocam zaten açar her oyunu ama yüksek performans vermez. Öyle olsa biz neden ekran kartlarına o kadar paralar veriyoruz? Keşke internetten testlere baksaydınız.

Vatan bursa nilüfer çalışanı Samet'e lanet okuyorum buradan. Bana her oyunu açar diye topladı.

APU sistem oyun için değil hocam, araştırmadan aldıysanız kendinize lanet okuyun.
Ben de APU kullanıyorum, sürekli sallayıp duruyorsunuz. Almasaydın kardeşim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı