RX 550 düşük FPS sorunu

thisiskaan

Kilopat
Yer
Dünya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Core 2 Quad Q8300 ve Sapphire Pulse RX550 4 GB O.C. Ekran kartlı bir yedek sistemim var. Ekran kartını dün taktım önceden Zotac 9600GT vardı. Rahmetli olduğu için yeni ekran kartı almam gerekiyordu R7 240 yetmeyeceği için ondan sonraki en iyi seçenek olan RX550'yi seçtim. Fakat bir terslik var, muhtemelen darboğaz olduğundan dolayı ama bu kadar da abartı olmamalı bence. Bazı oyunlarda önceki ekran kartıyla aldığımdan daha az FPS alıyorum ve GTA 5'te harita geç yükleniyor, önceden bu sorun yoktu mesela GTA 5'te yüksek ihtimalle bunlar darboğaz'dan kaynaklanıyor fakat bu kadar abartı olmamalı diye düşünüyorum. PSU gayet yeterli bence Xigmatek X-Calibre 400W 80+. Sizce sorun neden kaynaklanıyor? Zula'da 50 FPS'in altını bile gördüğüm oldu RX550 ile hiç olmayacak şeyler bunlar. 9600GT'de bile zar zor görüyordum. Bu arada hiç reset atma problemi falan da olmadı oradan anladım PSU'nun yettiğini FurMark ile test bile yaptım. Yani PSU'yu eledim böylelikle geriye yalnızca darboğaz kalıyor ama bu kadar olmamalı diye düşünüyorum ya bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar bu arada GPU-Z ve Core temp bilgileri ekte.
Ha bu arada anakart: ASUS P5KPL.

Dosya Ekleri

• fgyj.png
    35,2 KB · Görüntüleme: 159
  • yjggyj.png
    24,3 KB · Görüntüleme: 91
Son düzenleyen: Moderatör:
Darboğaz olup olmadığını MSI Afterburner'la test edebilirsin. Değerleri buraya da atarsan daha fazla yardımcı olabiliriz. Youtube'dan bazı videolara baktım benzer sistemde GTA5'i 30-40 FPS'de oynuyorlar.
Normalde RX550 ile o fps'lerde oynamak mümkün değil işte hocam fakat hangi ayarlardaydı? sanırım kuvvetli bir darboğaz söz konusu bende
Darboğaz olup olmadığını MSI Afterburner'la test edebilirsin. Değerleri buraya da atarsan daha fazla yardımcı olabiliriz. Youtube'dan bazı videolara baktım benzer sistemde GTA5'i 30-40 FPS'de oynuyorlar.
Durum bu hocam oyun içinde bu arada işlemci 99 dereceyi görüyor normal değil bu sensörlerde hata olabilir mi? Kasanın içinden püfür püfür hava esiyor çünkü elimi işlemci soğutucusuna değdirince de sadece soğuk hava geliyor bir sıcaklık yok. Ha bu arada bahsettiğim sorun görüntüde mevcut yolun kaplaması yok oluyor bir anda mesela. @Recep Baltaş @Ali Güngör

Dosya Ekleri

• fh.png
    426 KB · Görüntüleme: 118
Son düzenleme:
Normalde tüplü monitörle 1024 e 768 de çözünürlüğü ayarlayınca takılma olmuyor. Pc yi tv ye bağlayınca aynı çözünürlükte donmalar felan oluyor. Ekran kartı monitör seçiyor. Sende de benzer bir durum olabilir. Evet saçma.

Monitör seçmesi ilginç bir durum fakat benimkinin monitör seçtiğini sanmıyorum çünkü her çözünürlükte denedim hepsinde durum aynı.

Monitör seçmesi ilginç bir durum fakat benimkinin monitör seçtiğini sanmıyorum çünkü her çözünürlükte denedim hepsinde durum aynı.
Bende onu diyorum zaten tv de de tüplü monitörde de aynı çözünürlükte denememe rağmen tv de takılıyor monitörde takılmıyor. Senin sorun da işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. O işlemciyle gta 5 de 30 fps zor alınır.

@thisiskaan hocam sonunda PC açıldı. Gözünüz aydın. Bu sefer bu problem çıktı. Ben aynı işlemci ile HD 7850 kullandım. 1080P'de darboğaz hissetmedim. Çözünürlüğü yüksek tutmadığınız sürece darboğaz olur.

Öncelikle sağol evet sonunda Hd7850'yi bile taşıdıysa bunu hayli hayli taşır ama full HD denememe rağmen olmuyor neden bilmiyorum...
Hocam işlemci sıcakligi cok yüksek o yüzden freakans düşürüyor olabilir.
Hocam bence sensör hatası o kadar sıcak olamaz püfür püfür hava esiyor kasanın içinden

Hocam bende 8 GB DDR3 RAM vardı. BF 4 yeni çıktığı zaman bir arkadaşımla denedik. Ayarları açtım. Gariban hiç kasmadı. Sizde galiba bu kadar RAM yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…