RX 550 için kaç W PSU lazım?

• Konuyu başlatan ak41
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 792

ak41

Hectopat
Daha fazla  
Ya nereden başlasam bilmiyorum. 3 ay önce sistem topladım. Ve babamın arkadaşı bilgisayarcıya toplattım. PSU'yu da o seçmişti. Power Boost 550W seçmiş abi. Benim de çok bilgim yoktu o dönem forumu falan da bilmiyordum tamam dedim. Ama şimdi güvenemiyorum. Ve uzun vadeli de durmuyor bu PSU. Değiştirmek istiyorum daha ailemle konuşmadım bakalım ne diyecekler. Şimdi sistemim şu:

MSI Radeon RX 550 4 GB

R3 1200 14nm

XPG M.2 SSD 128 GB

1TB Seagate Barracuda

8 GB HyperX Fury 2400MHz CL 15

A320M-S2H

Bu sisteme ne iyi gider PSU olarak lütfen güvenilir ve fiyat bakımından da maks 350TL olsun eğer derseniz o fiyata bulunmaz kendi önerilerinize de açığım. Ben şunu buldum:COOLER MASTER ELITE V3 400W 12CMFAN GUC KAYNAGI (MPW-4001-ACABN1) Fiyatları ve Özellikleri NOT: Sistemi çift slot RAM yapacağım ileride. Onu da baz alın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
50W TDP'si var ve AMD 400W öneriyor. RAM'i çok takmayın, elektriği koklar RAM'ler.

Attığınız ürün de iyi değil, Elite V3'ler kötü oluyor benim bildiğim. Buna bakabilirsiniz;

Tabii daha uyguna daha iyi ürünler vardır belki ama Elite V3'ün kötü olduğunu söyleyince alternatif de koymak istedim.

400 lira verirsen FSP HV Pro 550W 80+ öneririm. Hem güvenilir, hem de ileride 1660S falan alırsan PSU değişmene gerek kalmaz. Bu zamanda 500W altı PSU önerimiyorum.
Üniversitede satıp laptop almayı düşünüyorum. Bunu bir tek RAM eklemesi yapacağım. O yüzden 550W fazla kaçar bence. Alırsam eğer 450W alacağım gibi. Bakalım garantisi bitince değiştirmeyi düşünüyorum. Veya daha da erken.

Üniversitede satıp laptop almayı düşünüyorum. Bunu bir tek RAM eklemesi yapacağım. O yüzden 550W fazla kaçar bence. Alırsam eğer 450W alacağım gibi. Bakalım garantisi bitince değiştirmeyi düşünüyorum. Veya daha da erken.
Yine de 70-80 lira fark için değmez. 5700XT 225W TDP'ye sahip, yanına da 95W CPU koysan 600W yeter rahat değil mi? Hayır, kağıt üstündeki değerler hiç öyle kalmıyor çünkü. Eski kasamda MSI 1050 TI Gaming vardı, 75W TDP diyordu ama yükte 170W gördüm. Şu anki kasamda XFX Thicc III 5700XT var, 225W TDP diyor ama 340W gördüm. Maksimum 350 lira demişsin, sadece 42,96 aşacaksın ama bu aşma sana sadece Watt değeri sağlamayacak, daha yüksek kalite ve daha iyi koruma devreleri sağlayacak. 40 lira için düşmeye inan değmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı