RX 550 sistem için yükseltme önerisi

awakesama

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba, şu anki bilgisayarımda RX 550 4 GB var ve oyun oynarken FPS sorunlarım oluyordu, bunun üzerine işlemcimi yükseltmem söylendi, şu anda Intel i5-3470 var ve Ryzen 5 5600 sipariş ettim ama yanında Anakart da alacağım, birkaç sorum olacaktı bilgisi olan kişilere.

1-Anakart olarak ne alabilirim? (düşük bütçem var)
2-RX 550 4 GB ile Ryzen 5 5600 uyumu nasıl olur darboğaz sıkıntısı çok olur mu?
İleride değiştirmeyi düşünüyorum ekran kartımı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu darboğaz siteleri %20-%25 oranında darboğaz gösteriyor eminsin değil mi bir sıkıntı olmayacağına.
Darboğaz konusunda siteler genellikle doğru bilgi vermiyor. 5600 ile 4060ti çok rahat kullanıyorlar darboğazsız. Rx550 ne ki ? Üfürük. Öyle düşün.

Son düzenleme:
Darboğaz konusunda siteler grnellikle doğru bilgiyi vermiyor. 5600 ile 4060 Ti çok rahat kullanıyorlar darboğazsız. RX550 ne ki? Üfürük. Öyle düşün.

Zaten çooook rahat RX 550'yi besler ama oturduğum yerdeki birkaç bilgisayarcıya gittiğimde bana ekran kartının işlemci için çok düşük olduğunu söyledi besleyemezmiş ekran kartı.

Bir diğer sorum ise şu benim önceden i5 3470 ve AMD Radeon HD 5500 adında bir ekran kartım vardı ben ekran kartını değiştirerek RX 550ye geçtim ama o ekran kartıyla aldığım performansın çok da arttığını görmedim yani o ekran kartı ile de RX 550 ile aldığım performansa yakın alıyordum şu anda kullandığım i5 3470 işlemci RX 550'yi besleyemiyor olabilir mi?

Zaten çooook rahat RX 550'yi besler ama oturduğum yerdeki birkaç bilgisayarcıya gittiğimde bana ekran kartının işlemci için çok düşük olduğunu söyledi besleyemezmiş ekran kartı.

Bir diğer sorum ise şu benim önceden i5 3470 ve AMD Radeon HD 5500 adında bir ekran kartım vardı ben ekran kartını değiştirerek RX 550ye geçtim ama o ekran kartıyla aldığım performansın çok da arttığını görmedim yani o ekran kartı ile de RX 550 ile aldığım performansa yakın alıyordum şu anda kullandığım i5 3470 işlemci RX 550'yi besleyemiyor olabilir mi?
Sallama bir terim uydurmuş. İşlemcinin iyi olması sorun değil. 7800X3D ile rx550 de kullanabilirsin. Sorun yok. Ekran kartının vermiş olduğu maksimum performans kadar AAA oyunlarda fps alırsın. FPS tarzı oyunlarda zaten çok yüksek değer verir. Kafan karışmasın öyle bir yazdım bunları. :D
Aralarında devasa farklar yok. RX550 2GB ise normaldir. FPS tarzı oyunlarda fps gözle görülebilecek kadar artar mı sanmıyorum. AAA oyunlarda ufak bir etkisi vardır tabi ki de.

Sallama bir terim uydurmuş. İşlemcinin iyi olması sorun değil. 7800x3D ile RX550 de kullanabilirsin. Sorun yok. Ekran kartının vermiş olduğu maksimum performans kadar AAA oyunlarda FPS alırsın. FPS tarzı oyunlarda zaten çok yüksek değer verir. Kafan karışmasın öyle bir yazdım bunları. :D
Aralarında devasa farklar yok. RX550 2 GB ise normaldir. FPS tarzı oyunlarda FPS gözle görülebilecek kadar artar mı sanmıyorum. AAA oyunlarda ufak bir etkisi vardır tabii ki de.

Kanka ben şu anda Fornite ve Valorant oynuyorum arada LoL oynuyorum Ryzen 5 5600'ü aldığımda FPS değerlerinde gözle görülür bir yükselme olur mu açıkçası şu anda i5 3470 ile oyunlarda kasıyor bilgisayarım.

Birkaç arkadaşım bana işlemciyi değiştirerek FPS'imi yükseltemeyeceğimi söyledi sadece dropları azaltırsın çok fazla bir şey bekleme dedi işlemcimi herhangi bir birisine söylediğimde 3.nesil işlemci ne benim yaşımda tarzı söylemlerde bulunuyor.
Benim mesajlarıma bakarsan bende i5 3470 rx 550 kullanıyordum ve ryzen 5 5600, asrock a 520m-hvs, teamforce 8x2 ram aldım valorant'ta 100-150 olan fps değerlerim bir anda 400lere kadar çıktı tabi fight içinde bu 200lere kadar iniyor oda ekran kartının düşük olmasından. İleride bütçen olursa Rx 5700 XT gibi bir ekran kartı alıp o fps değerlerini yüksekte tutabilirsin. Şuanki sistemle merak ettiklerini cevaplıyım. Valorant ortalama 250-450 düşmeler oluyor, LOL 200-400, Fortnite 70-150 arası. Valorant yüksek ayarlarda 150 fps ortalama veriyor LOL yüksek ayarlarda, Fortnite düşük ayarlarda. Eğer istersen aldığım anakart ile ram'in linkini atabilirim ben çok bütçem yok diye ucuza kaçtım biraz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı