Çözüldü RX 550 uygun PSU önerileri

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nazomi

Centipat
Merhaba arkadaşlar. Ortalama bir bilgisayarım var. Hadron PSU birazsiz arkadaşlara göre çöp biraz ürktüm o hardcore yorumlar sebebiyle fakat değiştirsem mi değiştirmesem mi arasındayım. Kız arkadaşıma PC topladım daha doğrusu eski makinemı ona verdim tabii üstüne birkaç upgrade yapıldı. Makine özelliklerini vereyimsiz PSU değişsin veya değişmesin idare eder ya gibi söylemlerde bulunun, özellikler: I5-2400 - 256 GB SSD - 500 GB HDD - ASUS arez RX 550 2 GB - Hadron 600W (yersen :p) PSU - 8 GB RAM, açıkçası sıkıntı yok sessiz çalışıyor dendi bana. Gene de Hadron ile ilgili yorumlara yeni vakıf oldum ve insanlar çok sert şeyler yazmış haklılardır muhtemelen ama sonuçta elimde GTX serisi bir kart yok bilgisayarı çok kasacağını tahmin etmiyorum.

Ama yok kardeşim sen yeni bak derseniz bakarım ortalama yorumlara göre hareket etmeye gayret edeceğim. Ama tabii ki al denirse illaha yok kardeş sen git 80+ sertifikalı çak bir tane kaliteli derseniz bile 1-2 aydan önce oturup ona para veremem gibi duruyor :) şimdiden teşekkür ediyorum. Yorumlarınızı ne olur esirgemeyin ve lütfen makinenın özelliklerine ağırlık verip yorumu ona göre yapın bu beni çok mutlu edecek iyi günler diliyorum herkeslere :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
2 sene kullandım o Hadron güç kaynağını eski sistemimde vardı Rx 460dı ekran kartımda bir sıkıntı yaşamadım ben yeterli gelir o güç kaynağı sisteminize ek masraf yapmayın sorunsuz çalışıyorsa.
Çok teşekkür ediyorum Enes Bey, size bir sorum daha olacak, ben uygun diye Asus Arez RX 550 2GB 128 bit kart siparişi verdim sebebi uygun giriş seviyesi 0 kart olmasıydı +3 yıl garantili beğenmezsekte 14 gün içerisinde iade hakkım var. Ben gene de sorayım sizce bu sisteme bu kart ideal mi ? CS:GO gibi oyun testlerinde başarılı olarak gözüküyordu bende aldım 1030 düşünüyordum ama 1 tık daha iyi olan RX 550 almayı tercih ettim zaten ben değil kız arkadaşıma aldım csgo da full ayarlarda 100 fps civarı alıyor ki orta ayarlarda falan oynayacak ve 1080 değil 1600x900 de oynayacak, GTA 5 te de 50 60 fps max yeterli gibi duruyordu ne dersiniz tercih iyi mi ? İncelemeler de geçerli notu almasına rağmen bazı arkadaşlar çöp olarak nitelendirmişler... Ne dersiniz ? sizce iyi bir kart mı yoksa aldığım gibi iade edip başka bir karta mı yöneleyim ? test edip sonuçlarını yazacağım zaten de gene de sormak istedim iyi günler diliyorum :) @enes acu
Hocam CS:GO işlemci bazlı bir oyun ve gördüğüm kadarıyla 2. Nesil bir intel işlemci kullanıyorsunuz ben Rx 570 altı ekran kartı önermiyorum hatta o bile yetersiz gelmeye başladı bazı oyunlarda ekran kartını geldiği gibi açmadan iade edin Rx 570 alın diyeceğim fakat o güç kaynağı yetecekmi emin değilim çünkü Rx 550 ve Rx 570in arasında ciddi bir TDP farkı var zaten Rx 570 alsanız bile işlemciniz yetersiz kalabilir Rx 460 bulabilirseniz alın diyeceğim fakat satışı yok artık yani Rx 550 alarak mantıksız bir hareket yapmamışsınız açıkcası o işlemci ve güç kaynağına uyumlu olacak ekran kartları bunlar zaten Gtx 750ti,Rx 460,Rx 550 aşağı yukarı aynı performansa sahipler fazlada bir alternatif yok Gta 5 ve CS GO'yu belli ayarlarda akıcı oynarsınız

Çok teşekkür ediyorum @enes acu , 720p 900p gibi ayarlarda ki (ekran 1600x900) rahat rahat verebileceği en yüksek fpslerde oynatır diye düşünüyorum en azından csgo bu kartlar için çıtır çerez olmalı.
Bu arada RX550 şuanki fiyat dengesi sebebiyle giriş seviyesinde ki en iyi tercihlerden biri arkadaşlar, i5-2400 8gb ram 256 SSD 1tb HDD ve dandik bir power (600w Hadron) ile rahatlıkla çalışıyor. Çöp diyen veya kötüleyip rx 460 560 serisine yönlendiren arkadaşlara seslenmiş olayım, bu fiyatlarda alınabilecek en iyilerden birisi kesinlikle "RX 550 AREZ ASUS" X marka almayın Asus alın alacaksınız da csgo da high ayarlarda 100 fps orta ayarlar da 120 150 aralığında fps alıyorsunuz. GTA 5 gibi oyunlarda ise 50 60 fps i var. Giriş seviyesi bir kartın verebileceği her şeyi fazlasıyla veriyor. 2. el kartlara da güven olmaz bu yüzden bunları yazma gereği duyuyorum aslında... 500 liraya kadar bulup alabileceğiniz bu kartı rahatlıkla %90 oyun da kullanabilirsiniz. Doların 6.10 olduğu bu dönemler de zaten başka seçenekte bırakmıyorlar adama ayrıca power işlemci az geleceği durumlar da bu kart gene ideal seçenekler arasında.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı