RX 550 ve 8 GB RAM'li sisteme yeni RAM almak mı yeni ekran kartı almak mı?

Katılıyorum, bu arada yazıyı editledim "GTA gibi oyunlar için" diye fakat işlemci çok ısınadabilir. Bence FPS kısıtlaması daha mantıklı olur sonucta 60Hz ile 200 FPS gibi gereksiz bir işleme gerek yok en azından 120FPS'ye kısıtlanırsa hem PC hem de oyuncu açısından daha yararlı olur. Ama bunun için monitörünüzün yenileme hızı (Hz)sini öğrenmemiz gerek.

Normalde 100FPS'e kısıtlayarak kullanıyorum. Değerleri görmeniz açısından kısıtlamayı kapatmıştım. Monitörüm 75Hz fakat ara kablonun kalitesizliği nedeniyle 60Hz de kalıyor. Bir de işlemcinin ısındığını hiç görmedim hocam.
Ben uyumlu ve daha garanti olması açısından aynısı alın dedim ama CL ve MHz değeri aynı farklı RAM'leri kullanmak sıkıntı yaratmaz kendimden biliyorum kendi kullandığım ana bilgisayarımda da bu şekilde kullanıyorum. O.C işlemi o kadar zor ve aşırı yapılmadığı sürece işlemciye zarar vermez, R3 1200'e O.C yapmak için voltaj bile vermenize gerek olduğunu sanmıyorum, yine de iyice bir araştırın yapacağım diyorsanız o işlemcinin hız aşırtma ayarları ve değerleri hakkında pek bir bilgim yok.

Tamam hocam teşekkür ederim. OC işlemini biraz araştıracağım.

Çok fazla konuşmuşum biliyorum ama hocam ram gelene kadar idare etmek için Windows'tan arkaplan uygulamalarının hepsini kapatıp Razer Cortex indirerek biraz önüne geçebilirsiniz. (Razer Cortex oyuna girerken sistemi optimize eder ve optimize ettiği bileşenler CPU ve RAM dir. RAM i rahatlatmak için boş ve oyun içinde gereksiz çalışan uygulamaları devre dışı bırakarak raminizde yer açar)

Katılıyorum, bu arada yazıyı editledim ''GTA gibi oyunlar için'' diye fakat işlemci çok ısınadabilir. Bence fps kısıtlaması daha mantıklı olur sonucta 60hz ile 200 fps gibi gereksiz bir işleme gerek yok en azından 120fps ye kısıtlanırsa hem PC hemde oyuncu açısından daha yararlı olur. Ama bunun için monitörünüzün yenileme hızı (Hz) sini öğrenmemiz gerek.

Tabiki RAM bilgisayarı rahatlatır ve drop sorununu ortadan kaldırır ama CPU çok fazla kullanılıyor o yüzden arkadaş öyle demiş.
Konu sahibi arkadaşımız çift kanal yaptığı zaman işlemci kullanımında da gözle görülür bir rahatlama ve düşüş hissedecektir. O yüzden eğer bütçe zorlanacaksa ve eldeki parçalar yetiyorsa değiştirmesine gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Tamamen bütçe ve ne beklendiğiyle alakalı bir durum.

Çok fazla konuşmuşum biliyorum ama hocam RAM gelene kadar idare etmek için Windows'tan arka plan uygulamalarının hepsini kapatıp Razer Cortex indirerek biraz önüne geçebilirsiniz. (Razer Cortex oyuna girerken sistemi optimize eder ve optimize ettiği bileşenler CPU ve RAM'dir. RAM'i rahatlatmak için boş ve oyun içinde gereksiz çalışan uygulamaları devre dışı bırakarak raminizde yer açar)

Estağfurullah hocam konuşmanız benim açımdan çok güzel teşekkür ederim.😁 Razer Cortex'i indiriyorum şu an.

Konu sahibi arkadaşımız çift kanal yaptığı zaman işlemci kullanımında da gözle görülür bir rahatlama ve düşüş hissedecektir. O yüzden eğer bütçe zorlanacaksa ve eldeki parçalar yetiyorsa değiştirmesine gerek olduğunu düşünmüyorum ben. Tamamen bütçe ve ne beklendiğiyle alakalı bir durum.
Şimdi farkettim gereksiz yazım çok fazla onları silmem gerek yanlış bilgilendirme için ben sadece kendi yaşadığım durum karşısında arkadaşa bir öneride bulundum sağol bunu bildirdiğin için.
Estağfurullah hocam konuşmanız benim açımdan çok güzel teşekkür ederim.😁 Razer Cortex'i indiriyorum şu an.
%100 bir etki sağlayacağını düşünmüyorum ama birazda kurtarır. Keyfinize bakın :D

Şimdi fark ettim gereksiz yazım çok fazla onları silmem gerek yanlış bilgilendirme için ben sadece kendi yaşadığım durum karşısında arkadaşa bir öneride bulundum sağ ol bunu bildirdiğin için.

%100 bir etki sağlayacağını düşünmüyorum ama biraz da kurtarır. Keyfinize bakın :D
Hocam GTA da FPS değerlerim bu şekilde.
1639824402312.png

Peki aynı GB, aynı MHz değerlerine sahip fakat farklı CL ve marka olan bir RAM alabilir miyim?
Eğer işlemciye OC uygularsam garanti kapsamı dışına çıkıyor. Bunu pek istediğimi sanmıyorum açıkçası.😄

RAM ile işin içinden sıyrılamaz mıyım sizce?

İşlemci alırsan hem sistemin çok rahatlar. Hem Valorant gibi oyunları çok rahat oynarsın. RAM ile sadece günü kurtarabilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı