RX 550 vs GT 1030

Bütçe
1000TL

A1peren

Megapat
İkinci el ekran kartı alacağım, bütçe 1000TL. TDP'si düşük bir kart arıyorum çünkü PSU'ma güvenmiyorum. PSU'mda 8 pin ekran kartı güç girişi var. 12v kanalından 320W veriyor. Sizce ASUS Phoenix GT 1030 2 GB GDDR5 almak mı daha mantıklı yoksa ASUS AREZ RX 550 4 GB almak mı daha mantıklı? Bütçem 1000TL.

12v kanalından 320W gayet yüksek bir değer, kalitesiz PSU olsa bile sınırlarına ulaşman oldukça zor.

1000 TL bütçede RX 460 kovala derim o ikisinin yerine. Hem TDP'si düşük hem de performansı çok daha iyi.

RX 570 kullanıyordum daha 1 hafta öncesine kadar. Sistemim iki defa RAM'leri bozdu (bilgisayardaki RAM'ler bozuldu, yenisi aldım ertesi gün bir daha bozuldu 1200TL zarar ettim.) Burada konu açtım bana sorun PSU olabilir dediler. Bende RX 570'i de anakartı da sattım. Bu sebepten çok güç tüketen bir kart almak istemedim. Zaten bir ay olmadan Aerocool VX Plus 500W alacağım.

RX 570 kullanıyordum daha 1 hafta öncesine kadar. Sistemim iki defa RAM'leri bozdu (bilgisayardaki RAM'ler bozuldu, yenisi aldım ertesi gün bir daha bozuldu 1200TL zarar ettim.) Burada konu açtım bana sorun PSU olabilir dediler. Bende RX 570'i de anakartı da sattım. Bu sebepten çok güç tüketen bir kart almak istemedim. Zaten bir ay olmadan Aerocool VX Plus 500W alacağım.

Bu olayın bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Anakartta kaçak varsa GT 1030 da taksan patlatacaktır bir yerleri. PSU ve anakart kaynaklı sorunlar ayrı, ekran kartı ayrı. Bunları bir ayıralım.

Sen sorunu tespit et ama ekran kartında boşuna vites düşürme.

Bu olayın bağlantılı olduğunu düşünmüyorum. Anakartta kaçak varsa GT 1030 da taksan patlatacaktır bir yerleri. PSU ve anakart kaynaklı sorunlar ayrı, ekran kartı ayrı. Bunları bir ayıralım.

Sen sorunu tespit et ama ekran kartında boşuna vites düşürme.

Haklısın. RX 460,560 kovalayacağım o zaman. YKS geçtikten sonra da güncel bir sistem toplarım. Sağ ol yardımın için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı