RX 550 vs R7 240

592371

Decapat
Arkadaşlar iki sistem buldum rica ediyorum sorduğum soru dışında yok üstüne para köy şunu al bunu al falan deyip insanı çıldırtmayın sistemin biri şu.
i5 2400.
RX 550 2 GB (GDDR5)
8 GB DDR3 RAM.
Öbürü şu.
i5 3340.
R7 240 2 GB (DDR5)
8 GB DDR3 RAM.
Soru ise basit ve kolay bunların ikisi de 2900 TL benim bütçem ise maksimum 3200 TL 1TL üstü olmaz üstüne para köy deyip beni çileden çıkarmayın ne olur?
Bu iki sistemden hangisini tercih etmeliyim? Maksimum 3200 olacak şekilde bunların yerine daha iyi öneriniz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Toplayabilirsen veya bulabilirsen R3 2200G APU daha iyi olacaktır. Artık bu kartları satması çok zor oluyor kimse almıyor ek olarak işlemciler vs. çok eski artık. Yoksa bile 3000G almaya çalışın ikinci elden. Eğer olur derseniz yardımcı olmaya çalışırım.

RX 550 sistem daha iyidir.

Kaç FPS fark olur sizce.

İlk sistem daha iyi. 3200 TL fiyatına ne kadar değer orası tartışılır. Yukarıdaki öneriye katılıyorum.

Başka öneriniz var mı?

Toplayabilirsen veya bulabilirsen R3 2200G APU daha iyi olacaktır. Artık bu kartları satması çok zor oluyor kimse almıyor ek olarak işlemciler vs. çok eski artık. Yoksa bile 3000G almaya çalışın ikinci elden. Eğer olur derseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Olur fakat dediğim gibi bütçem maksimum 3200.

Olur fakat dediğim gibi bütçem maksimum 3200.

Tamam bakarız çaresine ama piyasa haşat durumda o yüzden geçici olarak girişin altı bir PC olacak elinizde(yine buradakilerden iyi olacak) sonradan üstüne rahat rahat istediğinizi ekleyeceksiniz. Şimdilik hiçbir şey almayın ben biraz ikinci el pazarına bakayım sizin için. Siz şehrinizi yine söyleyin ikinci ele oradan bakayım ya toplayacağız ya hazır alacağız ikinci eli.

Tamam bakarız çaresine ama piyasa haşat durumda o yüzden geçici olarak girişin altı bir PC olacak elinizde(yine buradakilerden iyi olacak) sonradan üstüne rahat rahat istediğinizi ekleyeceksiniz. Şimdilik hiçbir şey almayın ben biraz ikinci el pazarına bakayım sizin için. Siz şehrinizi yine söyleyin ikinci ele oradan bakayım ya toplayacağız ya hazır alacağız ikinci eli.

Kocaeli ve İstanbul Anadolu hocam bu arada hocam amacım al sat değil CS:GO FIFA falan oynamak dışında bir şey için kullanmayacağım bilginiz olsun ben daha önce çok baktım dediğiniz sistemlere ama sanki hep 4000TL civarındaydı fakat yine de güveniyorum size.

Hocam 15 dakika boyunca açıklama yaptım bakın zaten sinirliyim parasızlığın çaresizligine yaşıyorum herkes bu arkadaş gibi yorum yapıyor bende artık dayanamadım için her o şekil yorum yapana hakaret ediyorum o kadar anlattım 1 liram dahi yok artı 1 lira koyamıyorum üzerine

Şimdi hepsini Param Güvende ile seçtim ama şu şekilde anlatayım. SSD zaten sabit ve sıfır. Bu parçaların aynısını dolaptan veya Letgo'dan kendinize yakın olacak şekilde de bakabilirsiniz elden almak istiyorsanız normalde böyle 2500 tutuyor.

Ek olarak bu şekilde kasalar var hemen hemen her ilde var bu İstanbul Anadolu tarafından bir örnek bunların fiyatı 200-300 arası değişiyor şimdilik idare eder. Toplam 3K altına gelmiş olur. Kalan paraya ek bir tane daha aynı RAM'den alırsanız ikinci elden çift kanal yapmış olursunuz. Bu ilk seçenek. O zaman tam 3200 olur.

Eğer biraz beklerim bütçeye koyarım derseniz işlemciyi APU yapmak yerine arkadaşın dediği gibi RX570 alabilirisiniz zaten fiyatları artmıyor eski donanım olduğu için. APU'da çift kanal bellek kullanmak zorunlu gibi bir şey ama ekran kartlı sistemler o yönden çok performans kaybı yaşamıyor. Arkadaşta katılmadığım tek şey 3. nesil Intel işlemciler gibi çok eski elinizde patlayacak platforma yönelmeyin. Son sahibi olursunuz. Ek olarak bu sistemi alırsanız daha iyi PSU şart.

Bu parçaları siz kendi ilinizde veya çevrenizde araştırabilirsiniz. Kısacası bakınmanız gereken parçalar.
Anakart: A320(şanslıysanız B450)(Gigabyte, MSI, ASUS kanadında kalmaya çalışın)
İşlemci: R3 2200G.
RAM: Tek kanal 8 çift kanal 16 GB RAM(ben çift kanal bakmadım belki öyle daha ucuza daha yüksek MHz bulursunuz)
SSD: PNY 120GB şimdilik yeterli olur sonradan daha yüksek boyutlusunu alırsınız.
Kasa+PSU: İkinci elden ne düşerse alın dediğim gibi watt 300+ olsun yetecektir APU için.

Ek olarak bu ayarda hazır sistemde bulabilirsiniz ben sahibinden de göremedim bütçenize uygun ama kendiniz tek tek topladığınzda rahat bulunuyor. Dolap ve letgoyada bir bakın.
Bir de forumda yenisiniz anlaşılan bu kadar stresli olmayın kimse size hava atmaya veya sinirlendirmeye çalışmıyor herkes bildiğiyle yardımcı olmaya çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı