RX 5500 XT 4 GB editing performansı nasıl?

ucantereyagi

Hectopat
Daha fazla  
Şu an halihazırda Sapphire RX 580 Special Edition Nitro+ modelini kullanıyorum fakat kartı değiştirmek istiyorum. Bitcoin'in artışını bende değerlendirmek istedim ve kısıtlı bütçem var. İşim gereği video edit yapıyorum yeri geldiğinde de oyun oynuyorum. Bunun için aklımda RX 5500 XT 4 GB modeli var ve kararsızım. Sizce ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani asıl sorum şu RX 580 8 gb mı yoksa 5500 XT 4 gb mı benim için önemli olan bu aslında. Oyun performansı RX 580den güzel onu biliyorum ama video işleme olarak bir kaynak bulamadım doğru düzgün.

Yani asıl sorum şu RX 580 8 gb mı yoksa 5500 XT 4 gb mı benim için önemli olan bu aslında. Oyun performansı RX 580den güzel onu biliyorum ama video işleme olarak bir kaynak bulamadım doğru düzgün.
Piyasada 8 gb lık ekran kartları hem bulunamıyor hem de mning yüzünden çok pahalılaştı bence 4 gb lık yeni sürüm bir ekran kartı işinizi görecektir.

Piyasada 8 gb lık ekran kartları hem bulunamıyor hem de mning yüzünden çok pahalılaştı bence 4 gb lık yeni sürüm bir ekran kartı işinizi görecektir.
Şuan kullandığım kart sapphire Rx 580 special edition nitro + bu karttan yavaş olsun istemiyorum yeni teknoloji ile hızlandı bunun farkındayım fakat benim için önemli olan dediğim gibi render performansı

Şu an kullandığım kart Sapphire RX 580 Special Edition Nitro + bu karttan yavaş olsun istemiyorum yeni teknoloji ile hızlandı bunun farkındayım fakat benim için önemli olan dediğim gibi render performansı.

Dediğim gibi hocam, sizin için render hızı önemli ise yeni sürüm PCI-e 4.0 destekleyen ekran kartlarına yönelmeniz faydanıza olacaktır. İsterseniz 20 GB'lık eski tip bir kart alın şu anki 4 GB'lık kartlar kadar verim alamazsınız. GDDR6 ve PCI-e 4.0 destekli olmasına dikkat edin. Tabi anakartınız da uyumlu olmalı biliyorsunuz.

Dediğim gibi hocam, sizin için render hızı önemli ise yeni sürüm PCI-e 4.0 destekleyen ekran kartlarına yönelmeniz faydanıza olacaktır. İsterseniz 20 GB'lık eski tip bir kart alın şu anki 4 GB'lık kartlar kadar verim alamazsınız. GDDR6 ve PCI-e 4.0 destekli olmasına dikkat edin. Tabi anakartınız da uyumlu olmalı biliyorsunuz.
Anladım hocam sağ ol aydınlattığın için bu arada anakartım Asus TUF Gaming Pro B 450-M PCI-e 3.0 yanlış hatırlamıyorsam

Hocam sizin için baktım da yazdığınız anakartın bir sürü çeşidi var. Adını tam öğrenin ve epey sitesine girin orada aşğıda özelliklerden PCI-e X16 özellikleri yazar. Sizinkinde 4.0 yazmıyor ise oraya 4.0 özelliği olan bir ekran kartı taksanız bile hiçbir işe yaramayacaktır 3.0 olarak çalışacaktır. Ona dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı