RX 5500 XT 8 GB ETH Mining Değerleri

• Konuyu başlatan Femto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 149
  • Görüntüleme 71.329
Makaleler
12
Daha fazla  
Birkaç MH/s fazla almak yerine ekran kartının güç limitini %50'ye indirdim ve kart 67W üstünü harcamıyor. Değerler nasıl?

5500XT.png

1 günlük güncelleme;
Saat 06:20 olduğunda 1 gündür mining yapıyor olacağım. İlk başlattığımda bilgisayarı kapattığımdan dolayı toplam 19 saattir mining yapıyorum ve anlık olarak görüntü şu şekilde;
Ethermine.png

İnternet kesilmesinden kaynaklı olduğunu düşündüğüm kesintiler mevcut ama onun dışında şu an itibariyle 22TL değerinde Ether kazmışım. Ayrıca, ekran kartımı hiçbir şekilde yorduğumu düşünmüyorum, kart 42-43 derece sıcaklıkta çalışıyor.
5500XT 2.png
Gördüğünüz gibi ekran kartı 54W harcıyor. Ayrıca belirtmek istediğim bir şey var ki ben bu bilgisayarı sadece açık bırakıp mining yapmıyorum, oyun da oynuyorum aynı zamanda. Arkadaşımla birlikte LoL girerken oyunun ayarlarını en düşüğe alıp FPS'i 120'ye kilitliyorum ve 1 MH/s değer kaybetsem de bilgisayarsız sıkılmıyorum. Bilgisayarımın elektrik faturasına çok etkide bulunacağını da düşünmüyorum şu an, işlemcim boşta 5-12W arası güç harcarken oyunda 38-43W arasında gidip geliyor. Şu an tecrübe ettiğim kadarıyla çok memnunum bu mining işinden.

1 günlük güncelleme;
Saat 06:20 olduğunda 1 gündür mining yapıyor olacağım. İlk başlattığımda bilgisayarı kapattığımdan dolayı toplam 19 saattir mining yapıyorum ve anlık olarak görüntü şu şekilde;
Eki Görüntüle 866578
İnternet kesilmesinden kaynaklı olduğunu düşündüğüm kesintiler mevcut ama onun dışında şu an itibariyle 22TL değerinde Ether kazmışım. Ayrıca, ekran kartımı hiçbir şekilde yorduğumu düşünmüyorum, kart 42-43 derece sıcaklıkta çalışıyor.
Eki Görüntüle 866579Gördüğünüz gibi ekran kartı 54W harcıyor. Ayrıca belirtmek istediğim bir şey var ki ben bu bilgisayarı sadece açık bırakıp mining yapmıyorum, oyun da oynuyorum aynı zamanda. Arkadaşımla birlikte LoL girerken oyunun ayarlarını en düşüğe alıp FPS'i 120'ye kilitliyorum ve 1 MH/s değer kaybetsem de bilgisayarsız sıkılmıyorum. Bilgisayarımın elektrik faturasına çok etkide bulunacağını da düşünmüyorum şu an, işlemcim boşta 5-12W arası güç harcarken oyunda 38-43W arasında gidip geliyor. Şu an tecrübe ettiğim kadarıyla çok memnunum bu mining işinden.
54 Watt için 31 MH/s çok iyi bir değer. Ben 100 Watt ile 40 MH/s kazıyorum örneğin. Kâr oranınız çok daha yüksek olacaktır.

54 Watt için 31 MH/s çok iyi bir değer. Ben 100 Watt ile 40 MH/s kazıyorum örneğin. Kâr oranınız çok daha yüksek olacaktır.
Tam saat olarak bakarsak 24 saatte 3.75 dolar kazmisim hocam ben de cok memnunum sonuctan. Ozellikle RX 5500XT kullanicilarina tavsiyem VRAM hizini yukseltip GPU hizini dusurmeleri. GPU hizi bu kartta neredeyse hic etki etmiyor ama 130W yerine 55W kullaniyor.

Tam saat olarak bakarsak 24 saatte 3.75 dolar kazmisim hocam ben de cok memnunum sonuctan. Ozellikle RX 5500XT kullanicilarina tavsiyem VRAM hizini yukseltip GPU hizini dusurmeleri. GPU hizi bu kartta neredeyse hic etki etmiyor ama 130W yerine 55W kullaniyor.
Voltajı biraz daha düşürmeyi denediniz mi hiç?

Voltaj 700 mV degerinde, Afterburner kullanmiyorum Radeon ayarlarindan yapabildigim en dusuk bu maalesef. Ayrica daha fazla inersem 1060 MHz GPU hiziyla stabil olacagini dusunmuyorum.

Voltaj 700 mV degerinde, Afterburner kullanmiyorum Radeon ayarlarindan yapabildigim en dusuk bu maalesef. Ayrica daha fazla inersem 1060 MHz GPU hiziyla stabil olacagini dusunmuyorum.
MPT ile minimum voltaj değerini istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Kartın tüm özelliklerine ulaşmanızı sağlayan bir program. Örneğin 5600 XT'nin default minimum voltage değeri 800 mV. Ama bu program sayesinde 700'e çekebiliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı